Ai primit o instiintare de executare silita? Nu iti permiti sa platesti intreaga suma deodata, asa cum ti-a solicitat creditorul? Ti-e teama ca iti vei pierde bunurile? Sau, dimpotriva, te afli in papucii creditorului si intentionezi sa iti dai in judecata datornicul pentru neplata la timp a creantelor?
Inainte de toate trebuie sa stiti ca termenul de prescriptie pentru obtinerea executarii silite este de 3 ani, calculat de la momentul in care debitorul trebuia sa-si execute obligatia, ori in cazul contractelor de credit calculate de la momentul scadentarii anticipate a creditului.
Cu titlu de exceptie, in situatia in care este vorba despre un bun imobil, atunci termenul de prescriptie pentru obtinerea executarii silite imobiliare este de 10 ani.
Recomandam sa apelezi la un specialist – Gunea Codrin avocat executare silita care iti sta la dispozitie cu servicii de Contestatii la Executare
Creantele difera in functie de furnizorul la care apelezi, la domeniul in care activezi, de navoile tale etc. Astfel, mentionam: creante bancare, creante comerciale, creante civile, creante fiscale, creante salariale. Mai jos le vom explica pe fiecare in parte, pentru a intelege la care dintre ele te incadrezi si pentru a stii ce sa ii comunici avocatului tau.