Domeniul malpraxisului este un domeniu deosebit de delicat, ce presupune evaluarea activitatii unui profesionist si sanctionarea sa în cazul unei erori, unui abuz ori a unei neexecutari culpabile a obligatiilor. În acest domeniu am încercat întotdeauna sa sprijinim victima unui serviciu defectuos, sa o sfatuim în sustinerea si probarea cererii sale si sa obtinem repararea prejudiciului creat. Totodata, am consiliat, reprezentat si asistat profesionistul aflat în situatia de a se apara în acest domeniu. Fie ca va aflati în cazul unui malpraxis medical, legal, ori prejudiciati în urma altui tip de serviciu liberal, experienta în acest domeniu ne-a demonstrat ca negocierea este întotdeauna cea mai buna solutie.
Dispozitiile art. 653 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006 definesc malpraxisul ca fiind eroarea profesionala savârsita în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice.
Eroarea profesionala în materie medicala are un continut larg si cuprinde orice greseala savârsita cu voie sau fara voie, datorata, de regula, lipsei de prudenta si diligenta ori nestiintei, daca are drept consecinta prejudicierea pacientului în timpul sau în legatura cu un act medical realizat asupra lui. Culpa profesionala poate fi definita ca o forma a vinovatiei în care medicul nu a prevazut rezultatul faptelor sale, desi putea si trebuia sa îl prevada sau a prevazut rezultatele faptelor sale, dar a considerat în mod usuratic ca acestea nu vor aparea.