Ghidul Serviciilor
Spitalul Clinic De Urgenta Prof. Dr. Bagdasar Arseni
inapoi la firma 13740 vizite
Poza Recuperare Neuromotorie
Foto
Foto
Foto

Sef de sectie:Prof. Dr. Onose GeluConferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie (U.M.F.) ”CarolDavila”, Bucuresti - Catedra M6;Doctor in Medicina; - Cercetator stiintific principal gr. I;Medic primar de: - Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie (R.M.F.B.) si Geriatrie-Gerontologie (G.-G.);Competente in: - Ecografie generala si Managementul serviciilor de sanatate;Seful Sectiei Clinice / Disciplinei de R.M.F.B. de la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” (S.C.U.B.A.), Bucuresti  

 Personal

Prof. Dr. Gelu Onose  Ecografie generala

Structura, dotari:

 Capacitatea sectiei: 70. Clinica de referinta la nivel national pentru Recuperare Neurologica (patologie subacuta, subcronica si sechelara dupa traumatisme sau/si interventii neurochirurgicale la nivel vertebromedular/cerebral, accidente vasculare cerebrale, afectiuni neurologice degenerative sau inflamatorii) structurata în 2 compartimente:- Recuperare Neurologica 50 paturi si- Recuperare locomotorie posttraumatica cardiovasculara geriatrica (20 paturi).Sectia beneficiaza de o dotare complexa; baza de tratament cuprinzand:3 sali de gimnastica (1 sala CETRAM-pentru TVM si 2 sali pentru pacientii cu leziuni cerebrale), 2 sali ergoterapie ( CETRAM si cerebrali), 1 cabinet logopedie, 1 cabinet electroterapie, 1 cabinet urodinamic, 1 atelier de ortezare si protezare 

 

 Salile de kinetoterapie sunt dotate tehnic modern, cuprinzand: multitrainer de tip Kettler, biciclete ergometrice, cusca pentru scripetoterapie, dispozitive pentru standing, banda rulanta, stepper, helcometru, EKG portabil. 

 

 Sala de ergoterapie CETRAM dispune de multiple dispozitive pentru reeducarea ADL. Dotarea tehnica cu baie electrica pentru incalzit apa permite efectuarea ortezelor (atele de pozitionare, atele pentru scris, dispozitiv pentru utilizarea tastaturii calculatorului) 

 

Cabinetul de electroterapie cuprinde: 2 aparate de unde scurte (Crusador III si Siemens), aparate Diapuls, aparat cu curent interferential (Nemectroflux), aparat cu curenti de joasa frecventa - ATM 11, aparat cu impuls fara cronaximetru - TUR RS 12, aparat terapie cu impulsuri 75 - TUR RS 10, 2 aparate ultrasunet-Sonopuls si Megason, lampa Solux, lampa ultraviolete 500, aparate Calmostim, aparat Therastim, aparate aerosoli. 

Cabinetul urodinamic este dotat cu aparat Dantec. 

Atelierul ortezare-protezare confectioneaza: gulere (Philadelphia si Schantz),si o varietate de corsete (hiperextensie in 3 puncte, tip lombostat din material textil), orteze nearticulate din plastic (plantara si lunga), atele si manusi din panza pentru scripeti,pentru pozitionarea articulatiei pumnului, pentru spalier. Este asigurata intretinerea scaunelor rulante ale sectiei si a aparaturii salilor de gimnasticaContinua imbunatatire a activitatii de ingrijire a bolnavilor constituie o preocupare constanta a colectivului sectiei. Directiile principale se refera la:- cresterea calitatii actului medical- ridicarea gradului de dotare tehnica a sectiei- ameliorarea conditiilor hoteliereFoaia de observatie clinica este informatizata, computerele sectiei fiind conectate intr-o retea de tip LAN, la nivelul spitalului.  

Invatamant medical:

Personalul a beneficiat de perfectionarea continua a cunostintele de specialitate prin cursuri postuniversitare in tara si strainatate, abonamente la reviste si publicatii de specialitate, participarea la congrese, conectare la Internet.In noiembrie 2002, colectivul Sectiei a organizat Seminarul International - Actualitati in tratamentul TVCIn sectia de Recuperare neurologica au fost si sunt pregatiti studenti, kinetisti si medici aflati la specializare post- universitara.

Cercetare stiintifica:

Departamentul de cercetare al Clinicii de Recuperare, Medicina fizica si Balneologie(R.M.F.B./-recent infintata prin upgradare universitara si dezvoltarea fostei sectii neclinice de Recuperare neurologica)este in plin proces de organizare/dezvoltare, sub conducerea sefului clinciii mentionate: Dr med Gelu Onose, Cercetator stiintific principal gradul I. Aferent activitatii respectivului departament de cercetare si clinicii R.M.F.B. se afla in derulare-castigate in cadrul competitiilor nationale la programele: Viasan, Relansin si cercetarea de excelenta(CEEX)- cinci proiecte complexe, consortiale, cu deschidere spre Programul-cadru de cercetare europeana, FP6, vizind optimizarea procesului recuparator si calitatea vietii la bolnavii paralizati sau/si virstnici, sever dizabilitati.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.