Ghidul Serviciilor
Bauder, Cluj-Napoca - Sisteme De Acoperisuri Terase
inapoi la firma 1734 vizite
Poza Acoperis cu vegetatie intensivă
Foto

Vegetaţiile intensive oferă posibilităţi de amenajare variate şi pot fi folosite cu execuţii corespunzătoare ca şi grădini pe acoperiş. Pajiştile plane sunt deasemenea posibile precum şi plantarea arborilor.

 

Dimensioanrea corectă a substratului pentru vegetaţie, irigarea suficientă şi aliemntarea cu nutrienţi sunt condiţiile pentru creşterea plantelor pe acoperiş aproape similar de bune precum pe sol. De remarcat sunt de exemplu stabilitatea plantelor lemnoase sau posibilele influenţe negative prin clădiri precum faţadele radiante. Proiectarea de vegetaţii intensive şi în special alegerea plantelor conform obiectivului necesită cunoştinţe de specialitate corespunzătoare.

 

Pentru dimensionarea substratului pentru vegetaţie se poate la plantele lemnoase folosi următoarea formulă "înălţimea de creştere/10 = grosimea constructivă a substratului". Gazonul şi stratul de acoperire necesită cel puţin 20 cm substrat. Cu toate că capacitatea de stocare a apei  în substraturi este ridicată vegetaţiile intensive trebuie irigate periodic în special gazonul. Precum la grădina casei pe acoperiş rezultă o legătură între starea vegetaţiei şi îngrijire. Pe baza mărimimii de vegetaţii intensive se recomandă ca măsurile de îngrijire să fie stabilite în funcţie de obiectiv. Cheltuielile de îngrijire sunt obiectiv mai ridicate decât la vegetaţiile extensive. Pentru orientare sunt potrivite parcurile asemănătoare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.