Ghidul Serviciilor
Fundatia Baylor Marea Neagra
inapoi la firma 3745 vizite
Poza Baylor in lume
Foto
Foto

Baylor Romania face parte din Reteaua Internationala a Centrelor de Excelenta ale Baylor International Pediatric AIDS Initiative.  Sunt ingrijiti peste 40 000 de copii infectati cu HIV, dintre care mai mult de jumatate primesc tratament.

 

BIPAI a fost infiintat in 1996 pentru prevenirea transmiterii infectiei HIV / SIDA, ingrijirea si tratamentul pacientilor seropozitivi, educarea profesionistilor in domeniul sanatatii si cercetare clinica. In prezent BIPAI dezvolta cel mai amplu program universitar international dedicat imbunatatirii vietii si sanatatii copiilor infectati HIV si familiilor lor.

 

In Romania BIPAI a renovat o fosta cladire abandonata apartinand Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, care din aprilie 2001 a constituit o clinica multidisciplinara pentru ingrijirea si tratamentul copiilor seropozitivi.

 

In 2004 BIPAI a infiintat Fundatia Baylor Marea Neagra care ofera in prezent servicii psihosociale si medicale persoanelor infectate/afectate HIV din regiunea Dobrogei.

 

Centrul din Romania a fost primul deschis in anul 2001, fiind urmat de deschiderea centrului din Botswana in 2004 (cea mai mare clinica HIV pediatrica de pe continentul african), pentru ca in prezent sa numere peste 10 astfel de centre.

 

Reteaua BIPAI desfasoara proiecte specifice fiecarei tari, insa este ghidata de o serie de principii comune, care au fost stabilite de Presedintele retelei, Prof. Mark W. Kline:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.