Ghidul Serviciilor
Bd Medical - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 966 vizite
Poza Endodontie
Foto

Pe scurt, ”endodontie” este un cuvant provenit din limba greaca si inseamna „interiorul dintelui”. Aceasta ramura are ca scop diagnosticarea si tratamentul afectiunilor cauzate nervului (pulpa dintelui) cunoscut si ca tesutul moale din interiorul dintelui.

Extirpare Vitala / Devitala:

Extirparea presupune inlaturarea chirurgicala pulpei dintelui afectat. In general se apeleaza la aceasta procedura in situatii de urgenta, atunci cand pacientul are dureri foarte mari. Medicul va indeparta nervul dintelui in totalitate dupa ce va aplica o insensibilizare prin mijloace chimice. Exista insa si cazuri in care anestezia nu se poate administra din cauza unor afectiuni ale pacientului (tumori, infectii, trismus, anchiloza temporo-mandibulara, etc.).

Aceasta procedura se realizeaza prin tratament mecanic rotatic si obturarea canalului prin Thermafil sau monocon.

Tratament Gangrena:

Gangrena reprezinta o urgenta stomatologica care se manifesta prin raspandirea rapida a infectiei in alte zone si apare in urma unei descompuneri a unui nerv mort. Gangrena poate aparea in urma unei carii netratate care evolueaza incet si pe care pacientul o poate ignora in lipsa durerii foarte puternice.

Tratamentul consta in indepartarea pulpei afectate si controlarea infectiei cu ajutorul unui tratament mecanic si medicamentos. La final, procedura se incheie cu obturarea canalelor radiculare si cu reconstructia coronara. De obicei, se realizeaza pe parcursul a 2 – 6 sedinte de tratament.

Drenaj endodontic:

Drenajul endodontic este o procedura care se foloseste in cazuri de urgenta, in cazu parodontitei apicale acute. Aceasta consta in eliminarea secretiilor purulente cu ajutorul acelor de endodontie. De asemenea mai sunt eliminate si resturile pulpare si dentina alterata din canalele radiculare. Operatia dureaza in jur de 20 de minute.

Cu ajutorul drenajului se vrea doreste conservarea dintelui. Daca infectia a depasit apexul, iar inflamatia periosoasa si-a facut aparitia, drenajul nu mai poate fi realizat.

Pansament calmant:

Pansamentul calmant se aplica in cazul pulpitei acute si este un tratament de urgenta. Un pansament anestezic  va fi plasat pe dintele dureros, iar in urmatoarea sedinta urmand a se interveni cu pulpectomia (extirpare vitala).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.