Ghidul Serviciilor
Bd Medical - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 966 vizite
Poza Paradontologie
Foto

Paradontologia se refera la acea ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea afectiunilor care distrug parodontiul al carui rol este de a mentine dintii pe creasta ovulara. Tesuturile care alcatuiesc paradontiul sunt predispuse la afectiuni foarte grave si pot suferi leziuni foarte usor. Elementele care pot fi afectate sunt gingia, osul sau chiar dintele in sine. O boala paradontala este categorizata, de fapt, ca fiind o infectie bacteriana a paradontiului.

In termeni populari, aceasta boala este numita paradontoza, iar timpul de dezvoltare al acesteia este foarte mare, dar efectele sunt devastatoare. In acest caz, sinceritatea pacientului si interesul acestuia de a-si mentine o igiena orala cat mai adecvata sunt mult mai importante decat experienta medicului stomatolog care il trateaza. De asemenea, fiecare sistem imunitar este diferit si acest lucru trebuie luat in calcul.

La cabinetul nostru veti putea beneficia de urmatoarele servicii:

Detartraj cu ultrasunete:

Detartrajul cu ultrasunete poate inlocui oricand detartrajul manual si chiar este mult mai practic, mai putin dureros si mai putin traumatizant asupra dintilor. Aceasta procedura se foloseste in special pentru tartrul supragingival, iar pentru realizarea lui exista doua tipuri de aparate. Magnetostrictive si piezoelectrice, cele din urma fiind tolerate mai bine de catre persoanele cu afectiuni cardiace.

Detartrajul cu ultrasunete este indicat in urmatoarele situatii:

Tartrul din santul gingival
Tartrul supragingival
Gingivostomatia ulcero-necrotica insotita de depozite de tartru
Pete colorate pe smalt
Tratament pericoronarita (pericoronita)

Cea mai intalnita cauza a pericoronaritei este aceea a maselelor de minte care au erupt incorect sau incomplet. De asemenea, factori ca igiena orala deficitara sau resturile alimentare adunate in jurul molarului sau sub gingie, contribuie la aparitia acesteia. De obicei se manifesta la tinerii intre 17 si 24 de ani.

Exista trei forme de tratament ale pericoronaritei si difera in functie de severitatea infectiei:

Forma usoara: Atunci cand pacientul acuza simptome minore de pericoronarita, este indicat sa isi perieze zona respectiva intr-un mod corect si sa foloseasca apa calda amestecata cu sare pentru clatire de 2-3 ori pe zi.

Forma moderata: Daca medicul va constata prezenta puroiului, pacientului ii va fi recomandata o retea bazata pe antibiotice si antiinflamatoare in vederea calmarii durerilor si eliminarii infectiei. Uneori va fi necesar si un detartraj pentru indepartarea tartrului si a resturilor alimentare.

Forma severa: In ultima instanta, medicul va apela la extractia molarului afectat daca infectia nu cedeaza nici dupa administrarea de antibiotice.

Chiuretaj subgingival:

Chiuretajul subgingival este o alta metoda a curatarii danturii si este folosita in momentul in care cantitatea de tartru este mai mare. De obicei, pacientul este anesteziat local pentru a face procedura mai confortabila. Odata cu curatarea dintilor este eliminata si infectia dar si bacteriile existente.

Vaccin Ney Pulpin (Neypul):

Parodontoza se poate preveni cu ajutorul acestui vaccin denumit Neypul, iar tratamentul se desfasoara la cabinet pe durata a 5 sedinte.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.