Ghidul Serviciilor
Beauty Smile - Cabinet Stomatologic- Bucuresti
inapoi la firma 384 vizite
Poza Implantologie
Foto

Implantologia este o ramura chirurgicala stomatologica ce se ocupa cu  tratarea edentatiei (lipsa dintilor). Implanturile dentare sunt folosite  ca o alternativa a tratamentului protetic  (punte dentara sau proteza, in functie de cazul clinic) avand avantajul ca salveaza dintii invecinati (care ar trebui pregatiti si inclusi in lucrarea protetica, desi nu prezinta nici o afectiune), inlocuieste radacina dintelui, ajutand la mentinerea nivelului osului inconjurator in limite estetice si functionale optime si va asigura confortul (in masticatie si in vorbire). De asemenea, pot fi folosite ca o tehnica adjuvanta pentru  ancorarea si stabilitatea protezelor totale atunci cand, din cauza unui suport osos restant insuficient, se considera ca acestea nu ar prezenta retentie suficienta doar prin intermediul unor tehnici corecte de realizare a protezei.

Rata de succes a aplicarii implanturilor este foarte crescuta (aproximativ 90%). Unii pacienti au implanturi dentare de peste 30 de ani.

Materialul din care este realizat implantul este titanul, cu o puritate de 99,2%. Este acelasi material care se foloseste si pentru implanturile ortopedice, fiind foarte biocompatibil si permitand asimilarea de catre organism prin cresterea de os natural pe implant.  Nu exista riscul de fi provocata o reactie de aparare din partea organismului, la contactul cu implantul, riscul dezvoltarii unei infectii in jurul implantului fiind asemanator cu al dintilor naturali. De aceea, pentru succesul procedurii este foarte important ca pacientul sa prezinte o igiena bucala excelenta, fiind favorabila chiar renuntarea la obiceiurile de fumator. De asemenea, este foarte important ca pacientul sa aiba o stare buna de sanatate, si sa indeplineasca anumite conditii locale necesare pentru inserarea corecta a implantului: osul in care va fi implantat trebuie sa fie sanatos si suficient de inalt si gros, astfel incat sa asigure un suport bun.

Astfel, pentru a evaluarea posibilitatea primirii unui tratament ce presupune inserare de implanturi, va vor fi recomandate realizarea unor examinari suplimentare:

Analize:

Examene imagistice: Este necesar ca intr-o prima etapa sa beneficiati de o radiografie panoramica (ce cuprinde o imagine de ansamblu a intregii cavitati bucale si a oaselor maxilar si mandibular), iar medicul implantolog va poate cere realizarea unei tomografii computerizate, pentru vizualizarea unor detalii care nu sunt vizibile pe simpla radiografie. Acum exista si posibilitatea realizarii de tomografii computerizate sectoriale, astfel scazand si pretul de cost al acesteia.

Prima sedinta va presupune consultatia, impreuna cu o anamneza amanuntita, punerea unui diagnostic bazat pe radiografie si realizarea unui plan de tratament, precum si luarea unor amprente cu ajutorul carora vor fi realizate niste modele din ghips, de studiu, pe care medicul implantolog le va folosi, impreuna cu examenele imagistice, pentru planificarea amanuntita a procedurii chirurgicale propriu-zise, iar medicul protetician se va putea orienta  catre un plan de tratament protetic post-inserare implanturi.

In sedintele urmatoare  vor fi realizate controlul infectiilor parodontale, extractia dintilor irecuperabili, detartrajul si planning-ul radicular ca si o terapie antimicrobiana.

Dupa realizarea acestora, se va trece la inserarea implanturilor. Acest lucru se va face sub anestezie locala, asemanatoare celei realizate pentru realizarea extractiilor dentare, astfel interventia este complet nedureroasa, avand o durata variabila, in functie de numar implanturilor inserate, in medie petru 1-2 implanturi fiind necesare aprox 60 minute.

Aditia de os este o procedura suplimentara ce poate fi folosita in aceeasi sedinta  pentru compensarea lipsei de substanta osoasa la nivelul maxilarului sau/si mandibulei, putand fi realizata prin adaugarea de os natural, artificial  sau sintetic. Avand in vedere importanta existentei unei  inaltimi si latimi corespunzatoare a osului  in care se va insera implantul dentar, este esentiala in reusita acestuia si fiind cunoscut faptul ca raportul dintre lungimea implantului dentar si  partea coronara, este de cel putin 1:1, aditia osoasa reprezinta o procedura esentiala in reusita ulterioara a implantului dentar.

In unele cazuri este posibila aparitia unor dureri minore, dupa trecerea efectului anestezic, dureri care vor fi calmate cu analgezicele prescrise de medicul implantolog.

In general, la pacientul clinic sanatos si caruia ii sunt inserate un numar redus de implanturi dentare, in zilele imediat urmatoare interventiei nici macar nu se observa modificari ale aspectului general facial, posibil doar o usoara tumefactie, iar implantului nu va fi vizibil, putand fi evidentiat numai radiologic.

Realizarea lucrarilor protetice se poate face imediat dupa insertia implantului dentar,

aplicare timpurie la 1 sapt -10 sapt dupa insertia implantului dentar sau aplicare intarziata, peste 3 luni dupa insertia implantului dentar.

Tinand cont de  caracteristicile particulare ale fiecarui pacient, pot exista situatii in care se poate opta  pentru o aplicare mai rapida a lucrarii protetice,prin aceasta  urmarindu-se reducerea timpilor de lucru si a timpului necesar pana la finalizarea tratamentului..

Trebuie, totusi, stiut faptul ca aplicarea imediata si timpurie a lucrarii protetice, fara a se astepta finalizarea osteointegrarii poate conduce la un esec. De aceea, alegerea momentului optim de aplicare a lucrarii protetice este foarte importanta.

Perioada de videcare completa, interval de timp cuprins intre 2-6 luni, va fi urmata de aplicarea partii coronare, coroana de ceramica sau zirconiu, ce imita dintele natural. Aplicarea coroanei de ceramica sau zirconiu reprezinta o faza distincta de tratament si nu trebuie confundata cu implantul dentar propriu-zis.

Astfel, dupa aceasta perioda va trebui sa va programati la medicul protetician, care va realiza lucrarile dentare adaptate situatiei clinice create.

Dupa realizarea lucrarilor si fixarea lor (provizorie, niciodata nu vor fi cimentate final), vor trebui indeplinite cateva cerinte, care vor asigura succesul intregii operatiuni:

Atentie la alimentele care contin samburi. Implantele sunt prinse direct in os fara ligamente care prezinta senzori naturali pentru reglarea fortei de masticatie si nu pot transmite creierului informatii cu privire la presiunea masticatorie, fiind posibile muscaturi atit de puternice pe alimente dure incat se poate produce dislocarea implantului din os.

Sistemul Sky Fast &Fixed vine in sprijinul pacientiilor care si-au pierdut toti dintii si consta in inserarea imediata a implanturilor si aplicarea de punti fixe provizorii in aceeasi zi. Veti scapa de protezele mobile,prin acest sistem veti avea lucrari dentare fixe de inalta calitate, fara interventii chirurgicale laborioase, intr-un timp scurt si la un pret accesibil.

Sistemul consta in aplicarea a 4 implanturi la nivelul mandibulei si 6 implanturi la maxilar, implanturi cu diferite angulatii care, in majoritatea cazurilor  sunt  inserate in locuri care nu interfera cu formatiuni anatomice(nervi, sinus maxilar), in general nefiind necesara aditia osoasa si care permit aplicarea imediata a dintilor ficsi.

In aceeasi zi sunt inserate implanturile si aplicati dintii ficsi provizorii, timpul de asteptare(6 luni)  pana la aplicarea lucrarilor definitive nemaifiind o problema!

Sky Fast &Fixed indeplineste visul pacientiilor de a avea dinti ficsi intr-o singura zi, cu care pot manca, vorbi si zambi, imbunatatind calitatea vietii si sanatatea.

Pe scurt: timp scurt de tratament, doar cateva vizite la stomatolog, fara interventii chirurgicale complexe, fara proteze mobile, costuri fixe.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.