Ghidul Serviciilor
Beauty Smile - Cabinet Stomatologic- Bucuresti
inapoi la firma 384 vizite
Poza Parodontologie
Foto

Parodontologia reprezinta specialitatea situata la granita dintre medicina stomatologica si medicina generala, intrunind cunostinte teoretice si practice din cele doua domenii.  Un bun specialist trebuie sa stapaneasca domeniul medicinei interne, sa fie un bun clinician, si in acelasi timp sa isi insuseasca ultimele tehnici ale chirurgiei parodontiului superficial si profund, precum si ale chirurgiei osului alveolar.

Desi boala parodontala are o istorie atat de lunga  precum a omului insusi, prin lipsa informatiei, populatia ajunge sa ignore semnele ce prevestesc  instalarea acestei afectiuni, ajungand in cabinetele stomatologice cand deja dintii afectati devin irecuperabili.

Prin serviciile de parodontologie din clinica noastra incercam sa informam pacientii asupra etiologiei, semnelor, simpotomelor si modalitatilor de prevenire a  bolii parodontale si oferim solutii de tratament in cazul in care boala este deja instalata, urmarindu-se astfel oprirea in evolutie a acesteia si ulterior, refacerea functionalitatii aparatului de sustinere a dintelui  si, implicit, aparatului dento-maxilar.

Ce este boala parodontala?

Boala parodontala, impropriu cunoscuta sub numele de parodontoza, reprezinta o afectiune a aparatului dento-maxilar, ce afecteaza structurile aparatului de sustinere a dintelui la nivelul alveolei.

Astfel, debuteaza cu instalarea unui proces  inflamator la nivelul gingiei, care daca nu este suprimat va ajunge sa cuprinda structurile de profunzime ale desmodontiului: suprafata radacinii dentare, osul inconjurator si ligamentele desmodontale ce unesc cele doua structuri.

Care sunt factorii care declanseaza boala parodontala?

Factorul etiologic al bolii parodontale este de natura infectioasa, respectiv microorganismele nocive care se gasesc la nivelul depozitelor moi de placa dentara de la nivelul cavitatii orale. In traducere, factorul  determinant este reprezentat de igiena precara a individului, care nu isi insuseste o tehnica zilnica si corecta de periaj sau utilizarea mijloacelor auxiliare de igienizare.

Exista, de asemenea, factori favorizanti care intretin starea de imbolnavire parodontala: depozitele de tartru,procesele carioase, resturi radiculare,  obturatii (plombe) si lucrari protetice incorect concepute si realizate, modificari de pozitie a dintilor, edentatia (lipsa dintilor) si obiceiurile vicioase.

Exista, totusi, si un factor genetic ce predispune la instalarea afectiunii.

De asemenea, ciclul menstrual, sarcina, fumatul, stresul, dereglarile hormonale , diabetul , alimentatia necorespunzatoare si administrarea unor medicamente (anticonvulsivante, inhibitori ale canalelor de calciu,ciclosporine) sunt factori incriminati in aparitia afectiunilor parodontale.

Care sunt simptomele bolii parodontale?

Primele semne de boala apar odata cu instalarea gingivitei. Pacientul resimte o inflamatie la nivelul gingiei, insotita de o jena dureroasa si prezenta sangerarii la periaj, in timpul masticatiei, sau chiar spontan. Majoritatea pacientilor ignora aceste semne, care sunt insa primul semnal de alarma care ar trebui sa ii directioneze in cabinetul stomatologic.

Odata cu evolutia afectiunii netratate spre parodontita, apar:

Care sunt etapele de tratament?

In clinica noastra punem foarte mare accent pe profilaxia bolii parodontale. Astfel, oferim instructiuni in vederea realizarea unei igienizari corecte si complete, la domiciliu, si realizam, in cabinet, proceduri de eliminare periodica a depozitelor de placa microbiana si a depozitelor de tartru – detartraj profesional ultrasonic si manual,urmate de periaj profesional.

Pentru formele mai avansate de boala punem la dispozitie urmatoarele manopere terapeutice:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.