Ghidul Serviciilor
Beauty Smile - Cabinet Stomatologic- Bucuresti
inapoi la firma 384 vizite
Poza Pedodontie
Foto

Pedodontia reprezinta gama de servicii medicale stomatologice acordate copiilor, pentru tratarea afectiunilor dentare ale dintilor temporari (de lapte) si ale dintilor permanenti tineri.

Este o ramura speciala a stomatologiei, intrucat necesita o pregatire speciala a medicului, detinerea unor informatii de psihologie a copilului si in acelasi timp rabdare si tact, astfel incat micutii pacienti sa fie tratati intr-o ambienta calda, care ii va face sa se simta in largul lor.

Importanta tratamentului stomatologic la copii:

Copiii trebuie adusi la o varsta cat mai frageda pentru un consult de specialitate, inca de la aparitia primilor dinti. Astfel veti fi instruiti asupra modului corect de ingrijire si mentinere a igienei bucale, si vor fi realizate eventualele tratamente necesare, iar copiii dumneavoastra se vor obisnui cu personalul medical si mediul stomatologic.

Pentru a-i stimula si recompensa pe copii , acestia vor primi cate un mic premiu dupa fiecare sedinta in care au fost cuminti, iar acest lucru ii va face sa capete incredere si sa revina cu drag  in cabinetul nostru.

Consultul micutilor urmareste depistarea leziunilor carioase si complicatii ale acestora, a obiceiurilor vicioase care ar putea genera aparitia unor anomalii dento-alveolare si deconditionarea lor, prezenta unor modificari de pozitie a dintilor permanenti erupti in cavitatea bucala si realizarea unor aparate dentare care sa ii aduca in pozitia lor naturala.

         “Dintii de lapte vor fi inlocuiti de cei permanenti. Este necesar tratamentul lor?”

Da, dintii de lapte trebuie tratati. Mentinerea sanatatii dintilor  este foarte importanta pentru procesul de masticatie si o digestie adecvata  si, implicit, pentru dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a a organismului.

In acelasi timp, dintii de lapte mentin spatiul necesar pentru eruptia celor permanenti, pierderea lor ducand la aparitia inghesuirilor dentare ulterioare.

De asemenea, pot provoca stari de suferinta micutului dumneavoastra, cariile dentare evoluand foarte rapid spre infectie, cu aparitia episoadelor de abcese dentare, cu stare generala afectata, durere, febra, incapacitate de alimentare. De asemenea, infectia poate ajunge la nivelul mugurilor dentari ai dintilor definitivi, avand repercusiuni asupra dezvoltarii acestora.

Pentru cazurile in care copii prezinta o spaima accentuata fata de prezentarea in cabinetul stomatologic, BeautySmile beneficiaza de tehnici moderne de sedare in timpul actului terapeutic. Aceasta sedare este una constienta, copilul nu va fi adormit, dar ii va fi indusa o stare de relaxare, care il va face mult mai receptiv la ideea de tratament.

Noutatea acestui tratament consta in folosirea protoxidului de azot, un gaz care produce un efect calmant asupra pacientului. Dupa terminarea tratamentului, medicul intrerupe administrarea protoxidului de azot si administreaza pacientului pentru un interval de cateva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substantei inhalate.

Pe langa activitatea medicilor stomatologi, dumneavoastra trebuie sa acordati o atentie deosebita asupra igienei bucale si obiceiurilor alimentare ale micutului dumneavoastra.

Imediat cu apartia dintilor in cavitatea bucala, trebuie sa va asigurati ca acestia sunt mentinuti curati. Initial va trebui sa faceti dumneavoastra acest lucru, iar odata cu inaintarea in varsta sa generati si sa intretineti obiceiul copilului de a-si peria dintii zilnic, absolut important fiind periajul realizat inainte de culcare.

In perioada de hranire cu biberonul este foarte important sa nu lasati copilul sa adoarma cu biberonul in gura si fara a curata foarte bine dintisorii inainte de a adormi. Acest lucru va impiedica dezvoltarea cariei de biberon, care este o forma de boala foarte des intalnita in randul copilului si foarte agresiva, producand mari deficite functionale si fizionomice.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.