Ammerschwihr este satul din Haut-Rhin care are cea mai mare suprafata viticola, favorizata de calitatea solurilor si gradul de expunere la soare.
Exista 6 generatii successive de viticultori in familia Heitzmann. Cele 11 hectare ale domenului cuprind parcele pe podgoriile Kaefferkopf, ua dintre cele mai cunoscute arii viticole ale Alsaciei. Acest loc constituie primul din Alsacia care a obtinut denumirea de origine controlata (AOC- appellation d’origine controlée) in 1932. Vinurile Vendages Tardives – Gewurtztraminer sunt mandria domeniilor Heitzmann.
Familia Heitzmann si-a cultivat mereu viile cu grija si rabdare. Agricultura judicioasa pe care o practica nu ingaduieste decat folosirea ingrasamintelor naturale. Un rand de vie din doua nu este plivit ci este lasat cu ierburile lui naturale, care sunt cosite vara, pentru a asigura un echilibru optim al solurilor. Recoltarea strugurilor este facuta manual in totalitate. La Leon Heitzmann vinificatia ramane un procedeu in intregime traditonal. Majoritatea vinurilor se matureaza in butoaie de stejar. Porii din lemnul de stejar permit o usoara oxigenare a vinului care este foarte favorabila pentru dezvoltarea aromei.
Va recomandam vinul :
Gewurtztraminer 2000 Kaefferkopf –Vieilles Vignes, cu un parfum unic ce aminteste de mirosul trandafirilor si cel de mirodenii datorat particularitatilor solurilor nisipoase, cu pietris, pe care sunt cultivate aceste vii.
Vinul este adecvat pentru felurile de mancare dulci-sarate si pentru branzeturile aromate.