Ghidul Serviciilor
Beciul Cu Vin
inapoi la firma 190 vizite
Poza Parteneri
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Compania se mândreste în mod deosebit, si pe buna dreptate, cu propriile sale beciuri care sunt situate în împrejurimile Chisinaului si se utilizeaza pentru producerea si maturizarea vinurilor de marca, vinurilor de colectie si a vinurilor spumante. În baza celulelor vechi de piatra, unde în 1892 se dobândea roci de scoici, întreprinderea LION GRI si-a construit împaratia sa subterana de vinuri, la adâncimea de 30 m si cu o arie de 50 000 m2, unde la o temperatura si umiditate naturala constanta se maturizeaza vinuri de înalta calitate. Vinul este maturizat în cisterne emailate si butoaie de stejar, volumul total al carora constituie 300 mii dal. Colectia unica de vinuri ce dateaza din 1952 si care se completeaza în fiecare an cu vinuri din potentialul propriu al companiei este cea mai de pret valoare a întreprinderii si o perla unica a Moldovei.

 

Baza de producere a întreprinderii LION-GRI o constituie viile proprii de soiuri europene, situate în cele mai favorabile zone pentru cultivarea strugurilor. Prioritate se acorda soiurilor de elita - Merlot, Pinot Franc, Chardonnay, Sauvignon, Pinot Gris, precum si celor uitate, dar totusi pretuite – Malbec, Gamay Freo, Saperavi. Butasii sunt procurati de la renumitii producatorii: Weis din Germania, Guillaume din Franta, Rauschedo din Italia.

 

În ultimii 10 ani compania LION-GRI a participat la diferite expozitii internationale si concursuri de degustatie, în cadrul carora vinurile au fost premiate cu peste 300 de medalii si diplome, printre care putem mentiona cea mai recenta si exclusiva pentru Republica Moldova - Medalia de Aur pentru Spumant Clasic Alb Brut  Lion-Gri obtinuta in cadrul concursului international  Vinalies Internationales  (Franta).

 

Numeroasele premii, conferite în cadrul concursurilor internationale de degustatie confirma o data în plus calitatea incontestabila a vinurilor LION-GRI.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.