Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Abcesul este o punga de puroi cauzata de o infectie bacteriana.

Care sunt simptomele abcesului dentar?

– durere pulsatila severa ce incepe brusc si isi mareste intensitatea din ora in ora, durere ce nu raspunde la tratamentul cu analgezice; – sensibilitatea dintelui si a zonei inconjuratoare; – gust neplacut in gura; – deschiderea cu dificultate a gurii; – senzatie generala de rau; – temperatura ridicata; – umflarea fetei; – dificultate la inghitire; – tulburari ale somnului;

 

 

Care sunt tipurile de abces dentar?

A. Abcesul periapical: in cazul in care bacteriile infecteaza interiorul dintelui, la varful radacinii. B. Abcesul parodontal: infectie la nivelul gingiilor, langa radacina unui dinte.

 

Care sunt cauzele abcesului dentar?

– abcesul apare atunci cand bacteriile se infecteaza si se raspandesc, fie in interiorul dintelui, la nivelul radacinii, fie la nivelul gingiilor; – carii netratate la timp; – igiena orala deficitara: nespalatul corect pe dinti contribuie la dezvoltarea unui abces dentar, periapical sau parodontal; – dieta bogata in alimente dulci, lipicoase, bogate in amidon, bauturi acidulate; – sistem imunitar slabit;

 

Cum se trateaza abcesul dentar?

Singura modalitate de a vindeca un abces dentar este cu ajutorul tratamentului stomatologic. Indiferent de cat de multe calmante si antibiotice ati lua acasa, fara recomandarea medicului dentist, in momentul in care veti opri tratamentul, abcesul va aparea din nou.

Primul pas, si cel mai important, in cazul abcesului parodontal, este acela de a inciza (taia) abcesul si de a drena infectia, interventie ce are loc sub anestezie locala, fapt pentru care pacientul nu va simti nimic.

In cazul in care vorbim de abcesul periapical, tratamentul de canal reprezinta singura rezolvare. Pe parcursul tratamentului, dintele se lasa deschis, pentru ca pacientul sa poata elimina infectia in continuare si la domiciliu, tragand puternic din dinte si eliminand surplusul.

 

Cum pot preveni aparitia unui abces dentar?

– igiena orala corecta: periaj de minim 2-3 ori pe zi daca nu dupa fiecare masa; – reducerea consumului de alimente cu continut mare de zahar; – tratarea cariilor la timp, inca din faza incipienta.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.