Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Decapusonarea reprezinta interventia ce are loc in special pentru a ajuta molarul de minte sa erupa, interventie ce are loc sub anestezie locala si presupune indepartarea gingiei ce acopera molarul de minte si care il impiedica pe acesta sa erupa.

Decapusonarea poate avea loc pentru a permite molarului de minte sa erupa doar in urmatoarele situatii:

– daca molarul de minte mai este acoperit doar de gingie; – daca pozitia molarului de minte este una favorabila, care sa ii permita acestuia o eruptie armonioasa, fara sa deranjeze in vreun fel dintii vecini.

 

Cum stiu ca am nevoie de interventia numita „decapusonare”?

– dureri in timpul masticatiei; – salivatie abundenta; – inflamatia ganglionilor locali; – imposibilitatea deschiderii gurii; – miros modificat (alimentele ce pastrund si fermenteaza intre gingie si molarul de mine);

Dupa aceasta interventie, care la prima vedere pare destul de banala, ce urmeaza dupa este cel mai important. Pacientul trebuie sa urmeze cu strictete indicatiile medicului dentist, pentru ca problemele ce pot aparea dupa, sunt mult mai grave decat durerea cu care a venit la inceput.

 

 

 

Riscul infectarii este foarte mare, de aceea pacientul nu trebuie sa fumeze, sa manance lactate timp de 3 zile si sa vina la control a doua zi. In timpul vizitei de a doua zi, medicul dentist dezinfecteaza locul, spala foarte bine si pune antibiotic. Aceasta procedura trebuie repetata timp de 3 zile, dupa care totul reintra in normal.

Decapusonarea este recomandata pentru a se evita retentia placii bacteriene, a resturilor alimentare si formarea cariilor si pentru a evita aparitia unor pungi parodontale, ce mai tarziu afecteaza si restul dintilor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.