Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Extractia dentara presupune indepartarea/inlaturarea unui dinte din gura, de catre doctorul stomatolog.

In ce situatii este nevoie de extractie?

– cand dintii sunt distrusi de carii si nu mai pot fi tratati; – cand dintii sunt fracturati la nivelul radacinilor; – dintii cu parodontoza acuta si mobilitate mare; – dintii de lapte care intarzie aparitia celor definitivi; – dintii care impiedica reasezarea dintilor pe arcada din punct de vedere ortodontic – molarii de minte

 

 

Ce presupune extractia dentara?

A. Intai de toate, medicul stomatolog va va recomanda sa faceti o radiografie a zonei pentru a vedea care este planul cel mai bun de inlaturare al dintelui.

De ce este nevoie de radiografie? – pentru a vedea relatia dintelui de extras cu ceilalti dinti; – pentru a vedea distanta fata de sinusuri (in cazul extractiilor din maxilarul superior); – pentru a vedea distanta fata de nervul mandibular; – pentru a vedea orice infectie, chist, tumora, boala osoasa ce poate fi prezenta;

B. Tot dumneavoastra trebuie sa oferiti medicului stomatolog istoricul dumneavoastra medical complet, istoric ce se refera la tratamentele medicamentoase pe care le luati, alergii la diverse medicamente si substante, reactii alergice la anestezicele locale folosite in domeniul stomatologiei, boli etc.

C. Inainte de a scoate dintele, medicul dentist va face o anestezie locala, mai slaba sau mai puternica, in functie de gravitatea interventiei, astfel incat pacientul sa nu simta nicio durere sau disconfort.

Exista doua tipuri de extractii dentare: – extractia simpla, a unui dinte ce poate fi vazut – extractia chirurgicala, utilizata in cazul in care dintele este rupt de la nivelul gingiei. In acest caz, medicul fie face o mica incizie de jur imprejurul dintelui, fie elimina o parte din osul in care sta dintele, fie il imparte in doua pentru a-l putea extrage.

Ce simt in timpul interventiei?

In niciun caz nu veti simti durere, ci presiune. Motivul pentru care veti simti presiune in timpul extractiei dentare este acela ca organismul are diferite tipuri de fibre nervoase, fiecare fiind raspunzatoare de diferite tipuri de senzatii. Indiferent de cat de multa anestezie va face medicul, presiunea se va resimti cu aceeasi intensitate.

 

Ce se va intampla dupa extractia dentara?

Dupa extractia dentara se resimte o usoara durere, suportabila, insa daca se respecta intocmai indicatiile popstinterventionale (vezi indicatiile postoperatorii) si medicamentatia, totul va decurge normal.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.