Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Rezectia apicala este procedura ce implica indepartarea chirurgicala a varfului radacinii (apex) si sigilarea canalului radicular. Scopul unei  interventii de rezectie apicala este acela de a indeparta infectia formata la varful radacinii si de a salva dintele de la extractie.

Cand este necesara rezectia apicala?

Rezectia apicala este o procedura chirurgicala ce se face de obicei numai dupa un tratament de canal nereusit. Majoritatea tratamentelor de canal nereusite sunt cauzate de radacinile curbe ale dintilor si de neexplorarea lor pana la varf.

Rezectia apicala este o procedura chirurgicala invaziva dar eficace pentru a rezolva astfel de probleme.

 

 

Cazuri in care este nevoie de rezectie apicala: – un canal necuratat, blocat de un varf de ac ce nu poate fi eliminat; – o fractura sau o fisura pe radacina dintilor; – un canal curbat si imposibilitatea de a ajunge cu tratamentul endodontic pana la varf – prezenta mai multor ramuri mici de la partile laterale ale canalului radicular ce nu pot fi curatate si sigilate;

 

Ce presupune aceasta interventie?

In primul rand radiografie si anestezie locala. Medicul va face o mica incizie in gingie, la nivelul radacinii dintelui afectat, indepartaza gingia si face cu ajutorul unei freze speciale un orificiu pentru a ajunge la locul infectat. Tesutul infectat va fi eliminat impreuna cu varful radacini. Pentru a finaliza, se vor curata canalele, se vor sigila, urmand ca medicul sa faca o mica sutura pentru a inchide incizia si a nu permite factorilor externi sa patrunda.

 

Cat dureaza interventia?

30-60 minute, in functie de localizarea dintelui pe arcada si de complexitatea structurii radacinii (interventiile la dintii din fata- incisivi- dureaza mult mai putin decat la molari).

 

Ce trebuie sa fac dupa interventie?

Ca si in cazul celorlalte interventii chirurgicale, trebuie sa respectati intocmai indicatiile postoperatorii.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.