Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Estetica dentara
Foto

Albirea dentara este o procedura comuna in stomatologia generala, dar mai ales in estetica dentara, prin faptul ca reda culoarea naturala a dintilor, sau, dupa preferinte, schimba cu pana la 5-7 nuante culoarea dintilor naturali.

Procedurile de albire profesionala in cabinet schimba culoarea dintilor cu pana la 5-7 nuante. Cel mai adesea solutia folosita contine un ingredient activ, peroxid de carbamida in concentratie 10-22%, ceea ce ajuta la eliminarea nu doar a petelor de suprafata, ci si a celor de adancime.

 

Sunt un bun candidat pentru albirea dentara?

Orice persoana care isi doreste sa aiba un zambet mai alb si mai stralucitor poate beneficia de albirea dentara. Medicul dentist va evalua sanatatea orala si va recomanda metoda de albire si cantitatea de peroxid folosita poentru fiecare pacient in parte.

 

 

Caror persoane le este contraindicata albirea dentara?

Albirea dentara nu este recomandata persoanelor care au obturatii fizionomice (plombe) sau coroane dentare pe dintii din fata, deoarece vor exista diferente de culoare vizibile intre dintii albiti si coroanele dentare si obturatiile fizionomice (care nu isi mai schimba culoarea).

Dintii care sunt galbeni raspund cel mai bine la tratamentul de albire. Dintii maro, gri, cei cu dungi sau pete de tetraciclina sau prea mult fluor nu se vor albi uniform. Persoanele cu boli parodontale sau dinti deosebit de sensibili pot evita tratamentul de albire profesionala, deoarece atat in timpul lui, cat si dupa, vor simti durere.

 

Cat de sigura este albirea dentara? Imi afecteaza dintii?

Astazi, procedeul de albire dentara in cabinet, sub stricta observatie a medicului dentist este foarte sigura. Medicul adapteaza concentratia gelului de albit, puterea laserului sau a lampii, timpul necesar albirii in functie de rezultatul dorit de pacient.

 

Ce trebuie sa fac dupa tratamentul de albire?

Datorita faptului ca substanta de albire actioneaza inca si culoarea se va stabiliza dupa 24-48h, este recomandat ca in acest interval de timp pacientul sa respecte cateva indicatii: – sa nu fumeze; – sa nu consume alimente colorate ( sfecla rosie, morcov, sosuri colorate); – sa evite consumul de cafea, bauturi acidulate sau colorate (cafea, ceaiuri etc), sau macar sa le bea cu ajutorul unui pai;

 

Cat dureaza tratamentul si ce presupune?

Procedeul de albire facut de un medic specialist in estetica dentara nu poate avea loc inainte de a se face o igienizare completa a intregii guri (vezi profilaxia). In general, intregul proces are loc in doua etape. In prima sedinta se face profilaxia, urmand ca in cea de-a doua intalnire sa sa faca albirea propriu zisa, nu dureaza mai mult de 60-90 minute. Medicul sigileaza gingia cu un material special (o diga) pentru a nu fi afectata, iar dupa aceea aplica gelul de albire, se pun ochelarii de protectie pacientului si se porneste laserul/lampa.

Din cand in cand se opreste laserul/lampa si medicul verifica nuanta la care s-a ajuns. In 60-90 de minute va puteti bucura de zambetul alb stralucitor mult dorit.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.