Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Estetica dentara
Foto

Bruxismul are loc atunci cand, constient sau nu, strangem foarte puternic din dinti sau ii frecam unii de altii.

Care sunt cauzele bruxismului?

Oamenii pot strange din dinti fara sa fie constienti de acest lucru, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii. Bruxismul de noapte, cel din timpul somnului, creeaza problemele cele mai mari, pentru ca este foarte greu de controlat.

Cauzele nu sunt aceleasi la toate persoanele, insa stresul de zi cu zi este factorul declansator comun tuturor. Gravitatea bruxismului este data de imbinarea mai multor factori: – nivelul de stres; – forta cu care se actioneaza asupra dintilor; – alinierea dintilor; – dieta; – capacitatea de relaxare; – obiceiurile de dormit;

 

 

Care sunt simptomele bruxismului?

– strangand puternic din dinti se exercita presiune la nivelul muschilor, tesuturilor si altor structuri din jurul maxilarului, factori ce cauzeaza probleme la nivelul articulatiei temporomandibulare (ATM); – abrazarea puternica (tocirea) a dintilor de jos si zgomotul puternic efectuat in timpul noptii; – anxietate, stres, tensiune; – dureri la nivelul urechilor (deoarece structurile articulatiei temporomandibulare sunt foarte aproape de canalul urechii); – dureri in timpul masticatiei; – durere de cap; – sensibilitate la cald, rece, dulce; – insomnie; – dureri la nivelul gatului;

 

Cum se trateaza bruxismul?

In primul rand se incearca relaxarea la nivelul fetei si a muschilor maxilarului, constientizarea obiceiului pe timpul zilei si controlarea lui. Pentru bruxismul de noapte insa, trebuie folosite niste gutiere de bruxism, confectionate dintr-un material plastic, moale sau mai dur, ce impiedica dintii sa mai intre in contact. Dintii nu se vor mai abraza, gutierele preluand acest proces.

In functie de sfatul medicului, pacientul trebuie sa revina la control dupa 30-60-90 de zile pentru a masura abraziunea gutierelor si pentru a vedea cand trebuie schimbate. In cazul in care gutierele se tocesc foarte repede, medicul va va recomanda si un miorelaxant pentru ca usor-usor sa invatati sa fiti mai relaxat si sa scapati de acest obicei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.