Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Implantologie
Foto

Regularizarea crestei alveolare este necesara, in cele mai multe din cazuri, pacientilor edentati total, pricipalele cauze fiind reprezentate de extractii traumatizante, facute incorect sau pur si simplu neregularizarea marginilor alveolei, a septurilor dentare si interradiculare.

Aceste neregularitati sunt percepute de pacient abia in momentul protezarii, drept niste denivelari ascutite ce dor la presiune. Procedeul chirurgical este unul foarte usor realizandu-se sub anestezie locala.

Gingia este indepartata de pe os, se regularizeaza cu o freza speciala de os proeminentele resimtite de pacient si se sutureaza.

Exista insa si pacienti ce necesita regularizarea crestei ososase si nu sunt edentati total.In cazul acesta, pentru a putea beneficia de lucrari protetice de calitate, se regularizeaza creasta alveolara (prin acelasi procedeu descris mai sus), se aditioneaza os pana la nivelul osului celorlati dinti limitrofi si se sutureaza.

 

 

Astfel, dupa o perioada de vindecare si de osteointegrare de aproximativ 3 luni, pacientul poate incepe procedurile de pregatire pentru protezare. Fie ca este vorba despre o protezare fixa sau mobila, pacientul nu va mai acuza durere la presiunea dintre lucrare si gingie iar aspectul estetic va fi considerabil imbunatatit.

Inainte de a avea loc interventia de regularizare a crestei alveolare, pacientul este supus unui examen clinic detaliat. Se analizeaza cu foarte mare atentie radiografia, pentru a se vedea stuctura osoasa si pentru a fi sigur medicul dentist specialist ca pacientul nu prezinta procese patologice endoosoase (chisturi, tumori, dinti inclusi).

Regularizarea crestei alveolare este necesara si foarte importanta in chirurgia proprotetica, pentru ca rezultatul final, restaurarea cavitatii orale prin protezare fixa sau mobila sa fie asa cum isi doreste pacientul.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.