Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Proteze dentare
Foto

Anatomia unui dinte se compune din radacina si coroana. Radacina dintelui este acoperita de os si gingii. Partea dintelui care este vizibila in gura, deasupra gingiilor, se numeste coroana clinica.

 

Coroana dentara este o restaurare cimentata care acopera partial sau complet coroana clinica.

Cand este necesara o coroana dentara?

– pentru protejarea unui dinte slab (cu tratamente deja efectuate) de la rupere; – pentru a restaura un dinte deja rupt/fracturat; – pentru a acoperi si a sustine un dinte ce are 3/4 obturatii fizionomice; – pentru a acoperi dintii cu o coloratie urata; – pentru a acoperi un implant dentar; – pentru a restaura estetic zambetul.

 

 

Materialele din care sunt confectionate coroanele dentare, etapele realizarii acestora si ingrijirea lor sunt aceleasi ca si la puntea dentara. Cel mai des intalnite sunt coroanele metalo-ceramice si cele de zirconiu.

 

Coroanele metalo-ceramice, asa cum le spune si denumirea, sunt alcatuite din metal si ceramica. Scheletul, partea care nu se vede si care sustine ceramica este confectionata din metal. Partea vizibila este confectionata din ceramica, intotdeauna la culoarea dintilor dumneavoastra, pentru a nu se observa ca sunteti purtatorul unei lucrari dentare.

Avantaje:

– rezistenta in timp; – pret avantajos – culoare naturala – nu sunt sensibile la variatiile de temperatura – nu se fractureaza – nu exista riscul aparitiei cariilor;

Dezavantaje:

– in timp, gingiile se retrag si exista riscul ca la baza dintelui sa fie vizibil metalul ce sustine coroana dentara, acest lucru fiind total inestetic.

 

Coroana de zirconiu

Zirconiul este un material foarte puternic, biocompatibil cu organismul uman. Zirconiul este folosit in numeroase aplicatii din medicina, cum ar fi articulatiile artificiale.

Avantaje:

– biocompatibilitatea cu organismul uman elimina riscul oricarei reactii alergice; – aspect translucid, natural; – rezistenta mult mai mare ca in cazul coroanelor metalo-ceramice; – mult mai fidela, dintele necesita foarte putin prelucrat (slefuit); – nu sunt sensibile la variatiile de temperatura – nu se fractureaza – nu exista riscul aparitiei cariilor; – fiind de culoare alba, atunci cand gingiile se retrag, nu mai exista nicio problema la nivel estetic.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.