Ghidul Serviciilor
Best Dental-Clinica Stomatologie - Bucuresti
inapoi la firma 618 vizite
Poza Proteze dentare
Foto

Lucrarile dentare mobile acrilice ce tin locul dintilor si ajuta aparatul dento-maxilar in restabilirea functiilor masticatorii se numesc proteze dentare mobile. Aceste proteze dentare mobile sunt facute pentru a reda cat mai anatomic si cat mai natural trasaturile, zambetul si aspectul placut.

Cine poate beneficia de proteze mobile?

De proteze dentare mobile pot beneficia persoanele cu edentatii mari sau totale, persoane cu un deficit osos foarte mare.

 

Avantaje:

– imbunatatirea masticatiei, vorbirii si digestiei. – imbunatatirea zambetului, redarea aspectului placut al buzelor, intinderea pielii fetei la un nivel normal; – recapatarea increderii in sine, imbunatatirea relatiilor interpersonale;

 

 

Dezavantaje:

– aceste proteze dentare mobile sunt rezistente, insa, odata cu trecerea timpului, trebuie facute anumite modificari: captusiri (rebazari); – se pot fractura destul de usor; – exista riscul destabilizarii protezei si crearea unei situatii jenante atat pentru dumneavoastra, cat si pentru interlocutorul dumneavoastra; – dupa fiecare masa trebuie scoase si igienizate;

Protezele dentare se pot clasifica in proteze dentare mobile totale si proteze dentare mobile partiale.

 

Proteza dentara totala acrilica

Protezele dentare mobile totale sunt necesare atunci cand edentatia este totala (nu mai exista niciun dinte).

 

Proteza dentara partiala acrilica

Protezele dentare partiale sunt necesare atunci cand mai exista cativa dinti restanti sanatosi. Protezele dentare partiale nu numai ca redau functiile aparatului dento-maxilar, dar si restabilesc contactele ocluzale cu dintii restanti, impiedicandu-i sa migreze si sa iasa din alveola.

 

Proteza dentara scheletata acrilica

Protezele dentare scheletate sunt  proteze dentare mobile, destinate celor ce au pierdut o parte din dintii naturali. Protezele dentare mobile scheletate se deosebesc de cele acrilice prin prezenta scheletului metalic realizat din Cr-Co, aliaje cu elesticitate si duritate mare. Partea metalica nefiind la vedere, partea acrilica este cea care acopera partile vizibile de la baza dintilor artificiali.

Proteza scheletata este foarte usor de igienizat si in acelasi timp este foarte stabila din punct de vedere morfologic-functional. Stabilizarea protezei scheletate se face foarte usor cu sprijinul pe dintii restanti, oferindu-i purtatorului lejeritate in vorbire si masticatie, reducand totodata si procesele de resorbtie osoasa.

 

Avantaje:

– restabilirea morfofunctionala a aparatului dento-maxilar; – imbunatatirea fizionomiei fetei; – prevenirea imbolnavirii tesuturilor restante; – pastrarea relatiilor ocluzale dinte cele doua maxilare; – prevenirea migrarii dintilor restanti in spatiile edentate; – suprafata acoperita in cavitatea bucala este mai mica, in comparatie cu protezele acrilice totale sau partiale; – nu altereaza perceptia gustului; – rezistenta mai mare; – ofera o stabilitate mult mai buna si un confort crescut; – scheletul metalic elimina in mare parte pericolul fracturarii protezei; – igienizare usoara; – daca intre timp este indicata extractia unui dinte natural, pe proteza scheletata se pot adauga dinti falsi.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.