Ghidul Serviciilor
Biserica Sfantul Stefan - Calarasi
inapoi la firma 2619 vizite
Poza Arhitectura Bisericii Sf. Stefan
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

.

În 1915-1916, biserica a fost restaurată de Comisia Monumentelor Istorice. A mai fost din nou renovată în 1942 de arh. E. Chefneaux, apoi şi după cutremurul din 1977.

Pictura interioară, datând din 1866, este refăcută în ulei de către pictorul Tache Ionescu, în maniera lui Tattarescu şi spălată după 1989. Numai în pridvorul deschis se mai păstrează fragmente din pictura iniţială.

Este o biserică mică, deosebit de echilibrată prin plastica sa arhitecturală. Are un plan triconc, folosit împreună cu cel treflat, la majoritatea bisericilor din secolul al XVIII-lea post brâncoveneşti, cu pridvor deschis, pronaos cu un turn-clopotniţă, naos şi altar.

Faţadele au două registre: cel inferior decorat cu firide încheiate cu arce trilobate, iar cel superior, cu medalioane pictate cu icoane de sfinţi. Are de asemeni zugrăvite in culori: brâul, cornişa, arcele turnului, fusurile coloanelor şi arhivoltele arcadelor pridvorului, cu împletituri de flori şi frunze.

În anul 2002 preotul  paroh Conf.Univ.Dr. Alexandru Stan s-a ocupat de rezugrăvirea exterioară şi interioară a lăcaşului.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.