Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena - Cismigiu - este una dintre vechile biserici ortodoxe din Bucuresti. Biserica este construita la jumatatea secolului al XVIII-lea.
Biserica Sfintii Imparati - Cismigiu se afla in Protoieria I Capitala. .
Acest sfant locas de rugaciune are doua hramuri: Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfantul Ierarh Nicolae.
Biserica Sfintii Imparati se afla asezata pe Calea Plevnei, la intersectia cu Strada Sfantul Constantin, nu departe de Piata Mihail Kogalniceanu. Tot aici converg si Strazile Vasile Parvan si Berzei, toate ducand spre un punct de intersectie a automobilelor si a tramvaielor, ce vin de la Gara de Nord, si a troleibuzelor, ce isi au aici capatul.
Bisericuta este retrasa putin, in gradina sa inverzita, imprejmuita cu grilaj metalic. Situata in mahalaua care odinioara ii purta numele, "era biserica fostei livezi domnesti - Livedea Gospod, de dincolo de fostul lac al lui "Dura negutatorul" - Cismigiul de azi - ridicata din temelie, pe semne pe locul alteia mai vechi de a carei existenta nu mai avem nici o marturie si avea pe acele vremuri chilii inconjuratoare, azi daramate.
Cum aflam din pisania bisericii, scrisa cu litere chirilice deasupra portalului de intrare, aceasta a fost ridicata la anul 1785, probabil pe locul alteia mai vechi, de catre cativa breslasi din cartier: "intru acest dumnezeescu locas s-au afierosit robii lui Dumnezeu Constantin cojocar Besleaga, Constantin croitor Melcescu, Hagi Panait salar cu a insusi cheltuiala, din temelie zidit spre a lor pomenire si a celor ce au ajutat: Patrasco croitor, Ion Coica ce in veaci sa fie pomenit ei si tot neamul lor si s-au savarsit in zilele prea inaltatului nostru Domn Mihail Sutii Vvd, Mitropolit fiind Preasfintia sa chir Grigorie, 1785 septembrie." Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Plevnei a mai fost renovata la 1861, 1880, 1919.
Un cabinet medical si o cantina pentru saraci vor completa amenajarile ansamblului. Tot in curte se mai afla casa parohiala si o cruce de marmura a preotului Celus Grigorie (1887-1959) care a pastorit aici intre anii 1919-1959, timp in care a adus insemnate imbunatatiri acestui lacas