Ghidul Serviciilor
Biserica Sfanta Ecaterina
inapoi la firma 414 vizite
Poza Arhitectura Bisericii Sf. Ecaterina
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

 

Este o biserică pe plan triconc de dimensiuni relativ mari (31,3 x 10 -16 m), dar de proporţii neplăcute, cu abside mari, semicirculare, cu o turlă foarte mică, octogonală peste naos şi un turn-clopotniţă pe plan pătrat, dezvoltat peste vestibulul dintre cele două turnuri cu scările de acces. În faţă are un pridvor semicircular, cu antablament, pe 4 coloane ionice. Faţadele simple, sunt concepute în stil neoclasic, cu pilaştri în registrul inferior al căror antablament formează un brâu în jurul bisericii.

Interior este decorată pe toată înălţimea pereţilor în stil baroc, cu pilaştri ce susţin un antablament desfăşurat ca un brâu la înălţimea bazei bolţilor. O pictură decorativă acoperă arcele, iar timpanele şi bolţile sunt pictate cu icoane de sfinţi. Ferestrele dreptunghiulare, de dimensiuni mari au grilaje simple la exterior.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.