Planul bisericii Sfântul Gheorghe Griviţa este de dimensiuni mari (33x15-18,5 m), de tip triconic, cu o turlă poligonală zveltă peste naos şi alte două turnuri octogonale mai mici, cu baze asemenea, ce flanchează vestibulul la faţadă.
Pronaosul este acoperit cu o boltă cilindrică care se reazemă pe o galerie de arcade în registrul superior suprapusă peste arce sprijinite pe coloane cu capiteluri decorate, în registrul inferior. Interiorul este impunator prin dimensiuni. Lumina naturală, filtrată prin vitralii, estompează culorile.
Catapeteasma, amvonul şi stranele sunt din lemn sculptat. Intrarea în biserică se face printr-un pridvor deschis, mai scund decât pronaosul cu trei arcade semicirculare frontale, înălţate, sprijinite pe coloane cu socluri şi capiteluri decorate floral.
Faţadele au pe toată înălţimea un parament cu asize înguste marcate cu rânduri de cărămidă aparentă în culoare deschisă, alternate cu fâşii tencuite. La înălţimea pridvorului există un brâu care împarte faţadele bisericii în două registre inegale. Cel superior este înfrumuseţat cu un şir de ocniţe având mici goluri. Cornişa ce continuă şi la nivelul absidelor este punctată cu denticuli mari-console. În registrul inferior se află ferestrele cu ancadramente înguste şi înalte terminate semicircular şi parapetele acestora îngrijit decorate.
De o parte şi de alta a portalului de intrare, sub pridvor, există două mozaicuri icoane în care sunt reprezentaţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Icoana Sfântului Gheorghe patronul bisericii, lucrată în mozaic, este aşezată într-o nişă deasupra pridvorului sub un mic fronton curbat.
Deşi este tratată orizontal, existenţa celor trei turle zvelte, precum şi faptul ca biserica este mult înălţată faţă de nivelul trotuarului, lasă privitorului o senzaţie de mărime şi verticalitate. La o mai bună percepere a bisericii contribuie şi vecinatatea construcţiilor existente, cu parter şi 1-2 etaje.