Ghidul Serviciilor
Biserica Hagiu - Adormirea Maicii Domnului
inapoi la firma 2569 vizite
Poza Activitati social-filantropice
Foto

O inscipţie din anul 1910 aflată sub icoana Sfinţilor Trei Ierarhi, artă că acum aproape 100 se ani parohia avea o Societate de Binefacere denumită Traian.

La acea vreme Parohia Hagiu avea o casă unde erau găzduite fetele orfane şi unde acestea învăţau o meserie şi un şir de case stil vagon pe stada Ţepeş-Vodă unde erau îngrijiţi bătrânii săraci.

Curtea mare şi generoasă a bisericii a constituit în toată vremea un parc de reculegere duhovnicească,iar biserica a fost în permanenţă un sprijin pentru cei sărmani şi oropsiţi.

Mai puţină lume ştie că în vreme de război, când era bombardat Bucureştiul, în curtea bisericii Hagiu s-a construit un adăpost subteran, unde se refugiau oamenii.

Obiceiul, de a ajuta sărmanii din parohie , s-a păstrat ca o tradiţie la biserica Hagiu, mai cu seamă la cele patru hramuri ale bisericii Hagiu

Au mai existat asociaţii ce au funcţionat pe lângă Parohia Hagiu, cum a fost Asociaţia Alianţa Ro-Diaconia, sau programe sociale desfășurate în colaborare cu alte asociații, cum a fost Grupul de Iniţiativă Comunitar din cadrul Centrului de Asistenţă Comunitară pentru Tineret – Sfântul Nicolae, desfăşurat pe parcursul mai multor ani împreună cu Fundaţia Buburuza.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.