Ghidul Serviciilor
Biserica Drumul Taberei - Sfanta Vineri
inapoi la firma 3053 vizite
Poza Istoricul Bisericii
Foto

ISTORICUL BISERICII SFANTA VINERI

Parohia "Sfanta Vineri-Drumul Taberei" a luat fiinta prin hotararea Consiliului Eparhial in toamna anului 1998, in urma construirii bisericii din lemn care a fost ridicata in numai trei saptamani, mai precis intre 25 iunie - 18 iulie 1998.

In 26 iulie 1998 biserica a fost sfintita de catre Prea Sfintitul Episcop Teodosie Snagoveanul, Vicarul Arhiepiscopiei Bucurestiului la vremea aceea.

Hramul bisericii este Sfanta Cuvioasa Parascheva, ( in greceste "paraschevi" inseamna "vineri") pe care crestinatatea ortodoxa o serbeaza la 14 octombrie si ale carei Sfinte Moaste se afla in Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a daruit bisericii noastre in semn de cinstire, vesmantul care a acoperit Sfintele Moaste ale Cuvioasei Parascheva in anul jubiliar 2000, vesmant care este expus zilnic spre inchinare tuturor credinciosilor.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.