Ghidul Serviciilor
Bliss Therapy - Centru Terapii Complementare Ilfov
inapoi la firma 43 vizite
Poza Drenaj limfatic
Foto

DRENAJUL LIMFATIC manual este un masaj blând, superficial, aplicat pe suprafata pielii, prin executarea de manevre specifice si presiuni usoare. Prin el se  îmbunatateste circulatia fluxului limfatic, iar practicat dupa interventii chirurgicale însotite de limfadenectomie (rezectia ganglionilor limfatici), înlesneste în timp, dezvoltarea unei circulatii limfatice colaterale. Fiecare sesiune dureaza aproximativ 60 de minute, iar terapia se face de obicei o data pe zi, de patru sau cinci ori pe saptamâna, timp de doua pâna la patru saptamâni.

              Drenajul limfatic manual se recomanda cu scop profilactic dar si curativ-terapeutic în cazul unor afectiuni precum limfedemul, datorat acumularii în exces a limfei, consecinta a perturbarii sau întreruperii circulatiei limfatice într-o anumita regiune. Terapia faciliteaza fluxul limfei din zonele afectate, în directii care urmeaza structurii sistemului limfatic, astfel încât limfa acumulata sa se poata scurge prin canalele adecvate. Un studiu efectuat de Leduc si Colls a demonstrat ca cea mai mare reducere a limfedemului se produce în prima saptamâna de tratament si se stabilizeaza în a doua saptamâna.

              Indicatiile de drenaj limfatic manual, frecventa sedintelor, precum si zona de interes, sunt stabilite strict de catre medicul specialist.

              Cu rol preventiv, drenajul limfatic manual necesita perioade cât mai îndelungate, cu o frecventa dictata de raspunsul organismului la procedura si de obtinerea efectelor benefice.

               Deoarece drenajul limfatic stimuleaza puternic detoxifierea organismului, este foarte importanta o hidratare corecta pe durata zilelor de tratament.

Recomandari

- detoxifiere si stimularea functiei imunitare;

-diferite afectiuni cronice;

- boli neoplazice.

Beneficiile drenajului limfatic

 

Contraindicatiile drenajului limfatic:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.