Ghidul Serviciilor
Blue Cross Vet-Cabinet Veterinar-Cluj Napoca
inapoi la firma 989 vizite
Poza Vaccinari, deparazitari
Foto

Este indicat ca de îndată ce deveniţi proprietarul unui animal de companie, să îl duceţi imediat la o consultaţie la medicul veterinar, care vă va indica atât starea lui de sănătate cât şi programul vaccinărilor. Un program de vaccinare elaborat de medicul veterinar poate avea o contribuţie importantă la sănătatea şi la viaţa prelungitp a animalului.

Va prezentăm mai jos cele mai importante boli ale câinelui pentru care sunt disponibile vaccinuri în spitalul nostru:

  • Boala lui CarreSe numeşte popular "jigodie" şi este o boala foarte răspândită, de obicei fatală. Recomandarea este ca toţi câinii să fie vaccinaţi împotriva acestei boli, începând cu vârsta de 6-16 săptămâni. Revaccinarea se face anual, pe toata durata de viaţă a câinelui.
  • ParvovirozaBoală foarte răspândită, manifestându-se prin deshidratare severă, vomă şi diaree cu sânge. Evoluează rapid şi numai un tratament energic şi foarte timpuriu poate da şansa recuperării. Pentru căţei, boala are de obicei o evoluţie foarte rapidă şi fatală. Imunizarea se face prin vaccinare. În funcţie de tipul de vaccin folosit, este recomandabilă vaccinarea de la 6 săptămâni, cu 3 revaccinări şi apoi o revaccinare cu vaccin polivalent.
  • Hepatita viralăInfecţie virală foarte contagioasă, întâlnită în special la tineretul canin. Protecţia împotriva bolii se obţine prin utilizarea vaccinului polivalent, recomandat a se efectua la vârsta de 8 săptămâni. Revaccinare anuală.
  • LeptospirozaEste o infecţie bacteriană, care afectează rinichii. Această boală este foarte uşor răspândită de la un câine la altul şi chiar la om. Imunizarea se face în general cu vaccinul polivalent, începand cu vârsta de 8 săptămâni şi revaccinare anuală.
  • ParainfluenţaEste infecţia virală a căilor respiratorii; poate evolua foarte sever la căţei. Se imunizează de asemenea cu vaccin polivalent ce conţine aceasta valenţă, începând cu vârsta de 8 săptămâni şi revaccinare anuală.
  • CoronavirozaEste o boală foarte asemănătoare cu parvoviroza, deseori putând fi confundată, dar cu o evoluţie mai moderată. Imunizarea se face de asemenea cu ajutorul unui vaccin specific.
  • Rabia (Turbarea)Este cea mai cunoscută boală la câine şi este întotdeauna fatală. Virusul rabic ataca creierul şi sistemul nervos central şi se transmite la om prin muşcătura animalului infectat. Imunizarea prin vaccinare este obligatorie prin lege şi funcţie de tipul de vaccin, prima vaccinare se face la 3 luni de zile (se repeta obligatoriu la câinii de vânătoare, câinii de serviciu la graniţă şi în zonele de deal şi de munte, fiind mai expusi la boală datorită rabiei sălbatice).
  • NOU!!! GIARDIA LambliaInformaţii detaliate în secţiunea de Noutăţi.
  •  

    Pisoii au nevoie, de asemena, de o serie de vaccinuri pentru a-şi forma imunitatea împotriva unor boli infecţioase specifice. După vaccinările iniţiale din perioada de creştere, pisicile au nevoie de un singur vaccin anual. Sunt trei vaccinuri pe care fiecare pisoi trebuie să le facă:

  • La vârsta de 8 săptămâni: - P.H.C. (tifos, viroză herpetică, caliciviroză),
  • La vârsta de 12 săptămâni: - P.H.C. (tifos, viroză herpetică, caliciviroză),
  • La vârsta de 16 săptămâni: - R. (vaccin contra turbării)
  • DEPARAZITĂRIParaziţi intestinali.

    Animalul poate avea mai multe tipuri de paraziţi intestinali (viermi rotunzi, viermi laţi, coccidii, etc.), dintre care numai două specii pot fi observate cu ochiul liber. Atât pisicile, cât şi căţeii trebuie trataţi antiparazitar lunar, începând de la 3-4 săptămâni până la vârsta de 6 luni. Animalele adulte se tratează de 3-4 ori pe an sau de cate ori este nevoie.

    Paraziţi externi.

    Există mai multe tipuri de paraziţi care trăiesc pe pielea animalului dumneavoastra de companie. Aceştia includ puricii, căpusele, pduchii şi râia, paraziţi care sunt cauza unor afecţiuni cutanate şi în acelaşi timp pot transmite mai multe boli. Este important să examinaţi şi dumneavoastră periodic părul şi pielea animalului pentru a sesiza prezenţa paraziţilor şi de a începe tratamentul specific cât mai curând.

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.