Pentru procesele vitale ale organismului uman, pentru pastrarea sanatatii si frumusetii este necesar aportul substantelor nutritive adecvate. Vitalitatea tegumentelor este asigurata printr-o alimentatie corecta, alaturi de activitate fizica si ingrijire in cadrul programului de combatere a imbatranirii.Producerea energiei, respectiv necesitatile energetice ale organismului si producerea propriilor substante este asigurata in special de carbohidrati, proteine si grasimi dar pentru pastrarea sanatatii organismul are nevoie de vitamine si minerale. Pentru aceasta se impune o dieta personalizata, alcatuita dintr-o varietate de alimente consumate intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala sau preparate prin procedee culinare simple, evitand grasimile, zaharul, sarea, produsele prelucrate, rafinate, excesul proteinelor in special cele de origine animala, alcoolul, cafeaua. Este recomandat a se consuma cat mai multe legume, zarzavaturi (consumate ca atare sau inabusite, fara adaosuri calorigene - sosuri, maioneze etc), fructe proaspete intregi, cereale integrale (fulgi de cereale, orez brun, paine integrala). Zilnic va fi asigurat un consum de lichide, 1,5 - 2 I sub forma de apa, ceaiuri de plante sau de fructe de padure. Ascultandu-l pe Hipocrate - "alimentele sa fie medicamentele tale" - omul modern poate preveni imbolnavirile printr-o alimentatie si un stil de viata corect. Se impun doar cateva cunostinte si perseverenta