Ghidul Serviciilor
Bog Design & Concept- Pardoseli, Usi Speciale, Pergole, Tavane False, Bucuresti
inapoi la firma 350 vizite
Poza Pardoseli din sticla
Foto

Pardoseli din sticla sau podele pedonabile din sticla

O podea de sticla este o sectiune transparenta a unuei pardoseli,  in scopul de a facilita vizualizarea directa sub aceasta.

De obicei, realizate din sticla securizata, o podea transparenta este cel mai frecvent utilizat pentru a crea un plan pedonabil care sa fie transparent si sa ne ofere vizibilitate sub aceasta. 

Sticla ca material pentru podele este utilizat in costructii atat pentru uz  rezidentiale si comerciale. Blocuri de sticla speciala denumite  „pavele de sticla” sunt adesea folosite in combinatie cu un cadru metalic.Podele de sticla. pardoseli din sticla  au fost, de asemenea, utilizate  in standuri expozitionale, muzee, acvarii, etc.

De ce aceste pardoseali din sticla trebuie sa fie facuta din sticla securizata?

pardoseli din sticla

Sticla securizata sau intarita este produsa prin incalzirea sticlei la o temperatura de aproximativ 650 de grade Celsius, punct in care aceasta incepe sa se inmoaie. Suprafetele externe sunt atunci racite cu rapiditate, creand astfel o compresie puternica. Rezistenta sa mecanica la indoire este de obicei de patru sau cinci ori mai mare decat a sticlei normale si de aceea este folosita in aplicatii unde se impune strangerea mecanica a diverselor piese metalice pe sticla. Daca se sparge, se fractureaza in cioburi foarte mici, inofensive, astfel fiind asigurata securitatea si siguranta persoanelor care pot veni in contact cu sticla.

Sticla securizata asigura o rezistenta la socuri si la incovoiere de 5 ori mai mare decat cea a unei sticle obisnuite. Rezistenta la socuri permite unui geam securizat de 8mm sa suporte greutatea unei bile de otel de 500 g care cade de la o inaltime de 2 m. Cu titlu comparativ, aceeasi bila care cade de la inaltimea de 0.3 m, sparge un geam obisnuit de aceeasi grosime. Pe de alta parte rezistenta la incovoiere a geamului securizat termic este net superioara fata de cea a unui geam obisnuit. Aceasta rezistenta se caracterizeaza printr-o tensiune de rupere la incovoiere minima de 129 MPa.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.