Ghidul Serviciilor
Bone Si Menajere Baneasa
inapoi la firma 443 vizite
Poza Pentru bone
Foto

Stadiul sugarului : 0 - 1 ani

În acest stadiu activitatea fundamentala a copilului vizeaza satisfacerea trebuintelor organice, care sunt mediate de reflexe neconditionate (de aparare, alimentar, crearea atasamentului etc), intr-o relatie de dependenta totala fata de un adult, pentru a permite copilului sa se adapteze la mediu; În acest context, trebuie creat un mediu sigur si stabil, prin stabilirea unui program de îngrijire atent adaptat nevoilor copilului si respectat. Candidata trebuie sa înteleaga ca un copil la trei luni are un program strict, iar daca nu are, va trebui sa il formeze.

Stadiul anteprescolar : 1 - 3 ani

În acest stadiu apare un interes sporit al copilului pentru manipularea obiectelor si explorare a mediului, fara a avea un scop constient. Astfel este perioada in care se dezvolta primele reflexe conditionate (alimentar, igenic etc). Persoana de îngrijire va oferi o mai mare atentie stimularii si dezvoltarii acestor reflexe, dar si a capacitatii de verbalizare si deplasare independenta. O ingrijire adecvata va avea ca rezultat obtinerea unui nivel minim de independenta a copilului, care pe viitor va produce efecte continue si pozitive în dezvoltarea acestuia. Un copil de doi ani are nevoie în permanenta de o bona atenta, iubitoare, calma si cu multa rabdare.

Stadiul prescolar : 3 - 6, 7 ani

În aceasta perioada, jocul este activitatea constienta fundamentala a copilului. Aceasta activitate se desfasoara pe baza de reguli unanim acceptate, copilul interpretând anumite roluri, care îl vor ajuta sa isi aleaga si sa isi regleze comportamentul. Astfel se stabilesc relatii sociale, copilul devenind o persoana cu statut social, cu obligatii si drepturi: sa se trezeasca la anumite ore, sa se imbrace; are dreptul sa mearga la gradinita. Acum este momentul când prin joc sunt dezvoltate mai multe abilitati care scad gradul de dependenta fata de adultul de îngrijire si genereaza construirea constiintei de sine si crestere a caracterului critic al gândirii. Exemplu: prin joc, copilul poate fi obisnuit sa-si ordoneze jucariile, hainutele, sa ajute la treburile casnice, sa negocieze drepturi si libertati.

Stadiul scolarului mic : 6, 7 - 10, 11 ani

Fiind vârsta la care copilul este integrat in mediul scolar, relatiile sociale se vor extinde, dar si drepturile si obligatiile. Acum, primele etape parcurse corect, isi vor face simtita influenta, mai ales ca activitatea fundamentala este invatarea impusa si dirijata din exterior. Este momentul în care încep sa se formeze propriile conceptii despre realitatea înconjuratoare si care se vor finaliza la vârsta adulta.

Programul copilului de 3 luni înseamna: Aerisirea si igienizarea camerei copilului Mesele trebuie sa existe la aceeasi ora (pregatirea corecta, de exemplu: temperatura apei cât si masurarea cu exactitate a laptelului praf) Pozitia corecta în care este tinut copilul pentru eliminarea aerului din stomacel. Igiena riguroasa si schimbarea scutecului la timp. Somnul copilului, care poate varia de 2 sau 3 ori pe zi Cântarirea copilului saptamânal sau la doua saptamâni Plimbatul copilului în aer liber Sterilizatul biberoanelor cât si al suzetelor Administrarea suplimentelor alimentare (depinde de prescriptia doctorului pediatru) Folosirea corecta si introducerea jucarilor pentru vârsta lor Îngrijirea constanta a pielii bebelusului Efectuarea corecta a baitei bebelusului Somnul unui bebelus (acesta poate dormi, in medie, 16 ore pe zi) Bebelusii au nevoie de atentia bonei.

Programul copilului de doi ani

Un copil de doi ani are nevoie in permanenta de o bona atenta, iubitoare, calma si cu multa rabdare Programul unui copil de doi ani variaza de la o zi la alta (depinde de copil) Pregatirea meselor si, înca, hranirea copilului Activitati de dimineata Activitati în parc sau la locurile de joaca amenajate Servitul prânzului Somnul de dupa masa Pregatitul unei gustari, iar dupa aceasta, servitul cinei Activitati educative Baita copilului Povesti În momentele libere, bona trebuie sa organizeze jucariile copilului, igienizarea lor si tot ceea ce tine de camera sau locul de joaca al copilului Bona trebuie sa calce si sa pregatesca hainele copilului Bona trebuie sa îndeplinesca programul copilului, conform solicitarii angajatorului

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.