Ghidul Serviciilor
Boutique Flowers
inapoi la firma 205 vizite
Poza Plante
Pret: 60 RON
Foto

GUZMANIA

 

Guzmania este specie de ananas, originara din padurie tropicale ale Americii de Sud. Frunzele sale de culoare verde deschis sunt dispuse in rozete inalte de pana la 20-30 de cm, arcuite la baza si suprapuse si formeaza o cavitate in care se aduna apa. Florile de obicei albe, sunt asezate la subsuoara unei bractee atragatoare, de culoare rosie, galbena, mov sau portocalie, in functie de soi. Florile sunt mici, nesemnificative si traiesc putin (1-2 saptamani) spre deosebire de bractee, care se mentine chiar pe o durata de cateva luni. Dupa uscarea bracteei, planta intra intr-o perioada de repaus si daca a fost bine ingrijita, va dezvolta pui laterali. Primavara, puii se desprind de planta mama (care se va usca in scurt timp), si se planteaza in ghivece separate. Daca primesc o ingrijire corespunzatoare, acestia vor produce flori in aproximativ doi ani. Fiecare planta de Guzmania nu infloreste decat o data, iar pentru a nu se pierde din caracteristicile decorative, este necesara inlocuirea plantelor dupa inflorire, cu altele tinere. Guzmania necesita un loc calduros si luminat, dar ferit de razele directe ale soarelui. Prefera o umiditate atmosferica ridicata si este indicat ca vara, cand temperaturile sunt ridicate (peste 25°C) sa stropiti frunzele cu apa. Iarna temperatura nu trebuie sa scada sub 18°C. Pamantul se va pastra umed, dar nu se va uda in exces (in substrat prea ud planta putrezeste foarte usor). Udarea guzmaniei se face prin turnarea apei in palnia formata de frunze, de unde va fi absorbita de perii frunzelor. Din martie pana in septembrie se poate fertiliza, o data pe luna, cu un ingrasamant lichid diluat in apa cu care se uda. Pe durata iernii se reduce frecventa udarilor.

Primavara, prin separarea puilor care se formeaza in jurul plantei mama.

 

Pretul acestei plante nu include alte accesorii precum extraoptiunile prezentate pe site. Costurile de transport nu sunt incluse in pret. Puteti cumpara aceasta planta prin plata online, transfer bancar sau in numerar la livrare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.