Ghidul Serviciilor
B.p. Dental Office -Cabinet Stomatologic-Bucuresti
inapoi la firma 314 vizite
Poza Implantologie
Foto

Un implant dentar este cea mai buna optiune pentru pacientii care si-au pierdut unul sau mai multi dinti in urma unui accident, a unei boli parodontale sau oricarui alt motiv.

Beneficul implantului dentar fata de alte sisteme de inlocuire a dintilor lipsa este ca acesta se fixeaza direct in os, indeplindind cu succes functia dintelui pierdut.

Ce se intampla atunci cand pierzi un dinte?

Cand pierzi un dinte, mai ales un molar, s-ar putea sa nu simti nevoia sa-l inlocuiesti, in mare parte pentru ca nu vede nimeni ca iti lipseste un dinte din spate. Riscul este pierderea osoasa ce survine, de aceea si aspectul de obraz „cazut” la pacientii cu edentatii si purtatori de proteze dentare.

Dintii creeaza o structura pentru fata, muschii faciali, articulatiile maxilare si chiar pielea unei persoane.Pierderea unui dinte afecteaza si ceilalti dinti!

Se poate repara pierderea osoasa?

Dintele are ca suport osul alveolar, care se poate pierde in timp daca dintele este extras. Medicul specialist chirug poate recrea os, oferind suport implantului dentar.

Un implant dentar consta in inserarea chirurgicala a unui surub in os. Odata inserat si vindecat osul din jurul implantului, urmatoarea etapa este atasarea unui dinte inlocuitor pe surub.

Implanturile dentare au un cost mai ridicat decat alte metode de inlocuire a dintilor, dar ofera beneficii superioare. Impanturile ofera o dantura mai puternica decat cea naturala si mult mai durabila. Sunt si o optiune mai favorabila decat lucrarile ce includ punti, deoarece nu depind de dintii alaturati.

Pentru a va putea pune implanturi, trebuie sa aveti gingiile sanatoase si o structura osoasa adecvata pentru a putea sustine implantul.

Ce este un implant?

Implanturile dentare sunt de fapt o serie de proceduri folosite pentru a recrea un dinte lipsa. Partea cheie a unui implant dentar este implantul de titan(radacina falsa a dintelui).

Titanul functioneaza bine cu osul ?i formeaza o legatura in timp, la fel ca legatura initiala dintre dinte si osul maxilarului.

Acest lucru este esential deoarece acesta previne pierderea de masa osoasa, care ar avea loc in mod normal cu orice alt tip de inlocuire de dinte.

Implanturile dentare sunt acoperite cu o coroana ce reproduce smaltul sau portiunea vizibila a unui dinte si, in multe cazuri, dintele inlocuitor va functiona la fel de bine sau chiar mai bine decat dintele original.

Trebuie deasemenea sa aveti o foarte buna igiena orala si sa va vizitati in mod regulat dentistul, aceste doua lucruri fiind critice pentru succcesul pe termen lung al implanturilor.

Cat dureaza procedura?

Inlocuirea unui dinte cu un implant si o coroana nu este o procedura de o zi. De la caz la caz, implantul are nevoie de timp pentru oseointegrare, proces ce va dura cateva luni.

Cui ma adresez pentru aceasta procedura?

Medicului specialist chirug.

Ce aleg: punte dentara sau implant?

La o prima vedere, puntea dentara este mai economica. Din pacate insa, puntile dentare pot prezenta unele probleme – dintii naturali care se afla de o parte si de alta ale podului pot fi afectati de acumulari bacteriene, carii sau boli parodontale, ducand in timp la pierderea lor.

Implantul ramane, astfel, solutia optima pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.