Ghidul Serviciilor
B.p. Dental Office -Cabinet Stomatologic-Bucuresti
inapoi la firma 314 vizite
Poza Profilaxie, estetica dentara
Foto

Afectiunile gingivale, sensibilitatea dentara sau alte probleme ce ar putea constitui un risc pentru sanatatea dvs. orala pot fi acum evitate.

Principala modalitate de a evita aparitia bolii parodontale este igienizarea corecta a dintilor si gingiilor, atat acasa cat si profesional.

Ce este igienizarea dentara?

Igienizarea dentara profesionala reprezinta acea manopera stomatologica prin care se indeparteaza placa bacteriana, tartrul (supra- si subgingival) si coloratiile alimentare.

Scopul unei igienizari dentare este de a lasa suprafetele dentare netede si curate, astfel incat bacteriile nu se mai pot atasa de smalt, iar dintii devin mult mai usor de curatat prin mijloace uzuale (periaj, utilizarea atei dentare si a apei de gura).

In ce consta igienizarea dentara profesionala?

Aceasta manopera este realizata de un igienist dentar si cuprinde mai multe etape, in cadrul fiecareia folosindu-se anumite instrumente, in functie de situatia clinica prezenta. Aceste etape sunt: detartraj, airflow, periaj si fluorizare.

In final, igienistul dentar instruieste pacientul cum sa isi ingrijeasca dintii in fiecare zi: tehnici de periaj, utilizarea atei dentare si a altor produse auxiliare de curatare dentara. In functie de fiecare caz in parte, pacientul va primi recomandari pentru utilizarea periutelor, a pastelor de dinti si a apelor de gura cele mai potrivite pentru el.

Cat timp dureaza aceasta procedura?

Igienizarea dentara reprezinta primul pas in orice plan de tratament si ii acordam o importanta foarte mare. Din acest motiv avem grija ca toti pasii enumerati mai sus sa fie facuti corect si complet. O sedinta de igienizare dureaza cel mai frecvent minim 1 ora, iar cazurile mai severe beneficiaza de doua sedinte a cate 1 ora fiecare, astfel incat dintii si gingiile dvs. sa ramana curate pentru mai mult timp.

Cat de des ar trebui facuta igienizarea dentara profesionala?

Frecventa acestei manopere este stabilita de igienistul dentar sau de medicul parodontolog, in functie de severitatea fiecarui caz in parte. Cel mai frecvent este recomandata aceasta igienizare o data la 6 luni, dar exista cazuri in care este necesara mai des (o data la 3 luni): pe durata tratamentelor unor afectiuni dentare, la fumatori sau la pacientii cu tendinta spre gingivita, gravide sau inaintea unui tratament de albire dentara.

Ce beneficii exista in cazul unei igienizari profesionale efectuate in mod regulat?

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.