Orientarea spre socializare reprezinta linia de ghidare a activitatilor desfasurate în cadrul nivelului 1 de vârsta (grupa mica si grupa mijlocie), în cadrul gradinitei Brainy Kids Club din Otopeni.
Din acest considerent jocul didactic are un rol deosebit de important, fiind metoda de baza a abordarii educationale specifice acestui segment de vârsta. Acumularea informatiilor, descoperirea mediului înconjurator, formarea asocierilor ca parte a proceselor cognitive sunt relevante din prisma stimularii creativitatii si deprinderilor practice ale copilului.
La aceasta vârsta educarea limbajului, educatia plastica, educatia muzicala, activitatea matematica, activtatile practice si de stimulare a creativitatii, precum si activitatile de descoperire a mediului înconjurator au un rol determinant în modelarea capacitatilor cognitive si a comportamentului social.
Prin predare bilingva, româna – engleza, copiii experimenteaza jocurile de grup, dezvoltarea temelor care care au atingere directa cu mediul înconjurator (familia, animalele, fructele, legumele, anotimpurile, corpul uman), activitati care includ operatii prematematice (recunoasterea culorilor, siruri, ordonarea crescatoare sau descrescatoare a obiectelor), urmate de activitati de recunoastere a numerelor de la 1 la 10, exercitii de îmbogatire a vocabularului prin conversatii sau învatare de poezii, dezvoltarea aptitudinilor artistice prin învatarea de cîntecele si dansuri, educarea simtului estetic prin pictura cu pensula, cu degetelele pe diverse materiale, pictura ceramica sau modelaj si, nu în ultimul rând, dezvolatarea abilitatilor practice prin activitati de lipire, decupare, mixare diverse materiale.
Copiii participa la toate atelierele cu tematica organizate de Brainy Kids Club: ateliere pictura, modelaj, traditii si folclor, arta florala, gastronomie, artizanat
Gradinita Brainy Kids Club din Otopeni beneficiaza de un spatiu compus din 2 sali, grup sanitar, sala de mese, mobilier modern adaptat grupei de vârsta.
De asemenea, fiecare grupa de copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani beneficiaza de suportul unui educator calificat si o îngrijitoare calificata.
Servirea mesei si programul de somn au parte de o atentie sporita din partea personalului pentru a facilita integrarea cu succes a noilor copii.
Meniul este adaptat specificului vârstei, cu un aport nutritional echilibrat, în scopul dezvoltarii armonioase a celor mici.
Copiilor cu diverse intolerante alimentare li se serveste un meniu zilnic personalizat pe nevoile nutritionale specifice.
Comunicarea cu parintii are loc zilnic si în timp real prin intermediul grupurilor închise de social media. Parintii primesc informatii de tip text si imagini referitoare la activitatile în care sunt implicati copiii.