Ghidul Serviciilor
Brantax, Topografie, Geofizica, Geologie, Geotehnica - Bucuresti
inapoi la firma 1047 vizite
Poza Prospectiuni geofizice
Foto

Prospectiunea geofizica, utilizand metode si aparatura dedicata, dezvolta o serie de aplicatii menite sa sprijine proiecte si investigatii cu caracter aplicativ imediat.

Metode geofizice utilizate in investigatii:

 

Proiectele ingineresti de dezvoltare a infrastructurii (drumuri, poduri, cai ferate, conducte si cabluri ingropate, etc.) si evaluarea resurselor minerale din cariere si balastiere sunt in stransa legatura cu o buna cunoastere a caracteristicilor geologice si hidrogeologice ale subsolului. Studiul poluarii acviferelor cu contaminanti anorganici, explorarea nondistructiva a siturilor arheologice, identificarea si localizarea obiectelor ingropate (conducte, cabluri, rezervoare, bombe neexplodate) sunt alte aplicatii practice in care geofizica vine cu solutii si tehnici de abordare specifice.

Aplicatii ale prospectiunilor geofizice:

 

Investigarea forajelor (geofizica de sonda) de mica si mare adancime este un tip special de aplicatie menit sa aduca informatii noi cu privire la caracteristicile geologice si hidrogeologice ale stratelor de roca traversate de foraje. Geofizica de sonda este singura in masura sa reconstituie informatia geologica acolo unde aceasta s-a pierdut sau este insuficienta.

 

O aplicabilitate deosebit de importanta a metodelor geofizice este posibilitatea investigarii structurilor geologice acoperite de ape – rauri si lacuri. De asemenea se pot pune in evidenta numeroase structuri artificiale acoperite de ape.

 

Alte aplicatii geofizice:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.