Substantele pe care le utilizam in tratamentele de dezinsectie sunt au eficacitate maxima, produse de firmele: BAYER ENVIRONMENTAL SCIENCE – Germania ; BASF – Germania ; COLKIM – Italia; Kollant – Italia. Substantele sunt inodore, incolore si nu sunt toxice pentru oameni sau animale.
Absolut toate substantele si produsele utilizate in procesul de dezinsectie se regasesc pe lista produselor biocide avizate de Ministerul Sanatatii si Familiei pentru profilaxia sanitar – umana. In concluzie nu trebuie sa va temeti ca administrarea acestor produse ar putea avea efecte negative asupra sanatatii dvs, familiei dvs sau a animalelor de companie din gospadaria dvs.
Dezinsectia este un ansamblu de mijloace si metode prin care se elimina insectele daunatoare dintr-un anumit spatiu (interior sau exterior) si se previne înmultirea acestora.
Aceasta face parte dintr-un proces mai larg de combatere si prevenire a bolilor care pot fi transmise de diversi daunatori.
Dezinsectia poate fi realizata prin 3 metode:
Cele mai utilizate metode sunt însa cele fizice si chimice.
Metodele fizice de dezinsectie presupun folosirea capcanelor cu adeziv si feromoni (pentru insectele zburatoare si târâtoare) sau a lampilor UV cu adeziv si incinerare (pentru zburatoare). Metodele fizice sunt ecologice, astfel ca mediul nu este afectat.
Dezinsectia prin metode chimice implica folosirea insecticidelor de ingestie sau contact, astfel încât sanatatea populatiei sa nu fie afectata de aceste substante.
Insecticidele folosite sunt aprobate prin ordin de ministrul sanatatii si sunt cuprinse în lista „Produse pesticide avizate pentru profilaxia sanitar-umana”. Acestea au instructiuni de utilizare si fise de securitate.
Insecticidele se prezinta sub diferite forme: solutii concentrate, geluri, emulsii etc. si se folosesc fie diluate, fie ca atare în functie de daunator.