Ghidul Serviciilor
Cabinet De Avocat Burada Alexandra - Bucuresti
inapoi la firma 139 vizite
Poza Executari Silite
Foto

In procedura executarii silite apar numeroase probleme care conduc la situatii litigioase.

Impotriva actelor de executare consumatorul poate formula, in termen de 15 zile de la primirea actelor, contestatie la executare.

Aceasta contestatie este solutionata de instanta de judecata, si este unicul mijlocul procedural prin care debitorul consumator, se poate apara cu scopul de a obtine desfiintarea actelor ilegale de executare.

Procedura executionala trebuie sa se realizeze numai cu respectarea prevederilor legale.

In masura in care legea este incalcata, cei vatamati prin executare silita pot recurge la contestatia la executare pentru apararea drepturilor si intereselor lor.

Obiectul contestatiei la executare il constituie executarea silita in sine si orice acte de executare realizate cu nerespectarea dispozitiilor legale, a caror desfiintare se poate solicita instantei pe aceasta cale de catre cei vatamati,

inclusiv refuzul de indeplinire a unui act de executare in conditiile legii.

Cu toate acestea, debitorii consumatori pot ataca in cadrul acestei procesuri si titlul executoriu, inclusiv din perspectiva clauzelor abuzive. In cazul formularii acestei aparari, este esential ca, contestatia la executare sa fie introdusa odata cu primirea primului act de executare.

Contestatia la executare se poate formula impotriva executarii silite, a incheierilor date de executorul judecatoresc, precum si impotriva oricarui act de executare de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, se poate face contestatie la executare si in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa efectueze o executare silita sau sa indeplineasca un act de executare silita in conditiile legii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.