Ghidul Serviciilor
Centrul De Calificare Si Pregatire Profesionala Bucuresti
inapoi la firma 48 vizite
Poza Curs bucatar
Foto

Domeniul: Turism si alimentatie publica, Cod N.C. 5122.2.1
Program: Calificare Nivelul 3 CNC, Curs Calificare Bucatar
Durata: 20 saptamani
Pret: 1200 lei
Taxa de examinare: 50 lei

Descriere:
Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupã de pregatirea produselor alimentare pentru gatit.
Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Documente necesare la inscriere pentru Curs Calificare Bucatar:
dosar plastic cu sina
cerere tip de inscriere
doua copii B.I. / C.I
copie certificat de nastere
copie certificat de casatorie (unde este cazul)
copie act studii
adeverinta medicala (medic familie) – apt curs „Bucatar”

Unitati de competenta
Aplicarea normelor de securitate si sanatate în munca si a reglementarilor în domeniulsituatiilor de urgenta specifice bucatariilor si spatiilor anexe aferente
Aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucatariilor si de siguranta alimentelor
Aplicarea normelor de protectie a mediului, prevenirea si combaterea risipei alimentare si adeseurilor alimentare
Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentareapreparatelor
Aplicarea notiunilor de baza despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipa sipsihologia consumatorului specifice domeniului turismului si alimentatiei
Aplicarea principiilor nutritiei sanatoase si echilibrate
Asigurarea calitatii materiilor prime si auxiliare, a semipreparatelor si preparatelor culinare
Aplicarea notiunilor de baza despre organizarea activitatilor specifice în bucatarie
Efectuarea operatiilor primare asupra materiilor prime si auxiliare
Realizarea semipreparatelor culinare
Realizarea preparatelor culinare
Prezentarea estetica a preparatelor culinare
Aplicarea notiunilor de evidenta operativa specifice activitatii din bucatarie

Conditii de acces la programul Curs Calificare Bucatar:
invatamant general obligatoriu, aviz medical

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.