Problema cu nutritia batrânilor este mult mai complexa decat poate sa para, fiind o problema speciala deoarece poate exista un cumul de boli sau afectiuni, coroborât cu obiceiurile de nutritie anterioare. Ramânând bine stabilite programele de alimentatie pentru persoanele diagnosticate cu diferitele tipuri de diabet, regim hipo- hipersodat. O deosebita atentie si un puternic aport nutritional trebuie acordat persoanelor cu probleme de deglutitie, deoarece cantitatea mica de hrana administrata trebuie sa contina toti elementii nutritivi.
Mancarea este preparata zilnic, din ingrediente proaspete – de catre personal calificat. In bucataria proprie, dotata cu echipamente moderne performante. Fiecarui rezident in parte i se va stabili un program de nutritie, in functie de starea sa de sanatate, de catre un medic nutritionist. Rezidentilor li se vor oferi 3 mese principale pe zi, cu gustari intre ele. Beneficiem de bucatarie proprie, astfel putem asigura ca hrana este proaspata si gatita de un personal calificat.
Pregatirea si servirea mesei zilnice: 3 mese/zi si gustare, meniul fiind adaptat dupa nevoile rezidentilor; fractionarea meselor in functie de toleranta individuala; Supliment lichid (apa, ceai, compot, sucuri, etc) pentru hidratarea rezidentilor; Deplasare interior/exterior (dupa caz si nevoie existenta) Legume crude sau fierte (morcov, rosii, broccoli, telina, cartofi, mazare, fasole) si verdeturi Fructe crude sau sub forma de compot (in functie de sezon) – mere, caise, piersici, portocale, cirese, prune. Produse lactate. Laptele reprezinta o sursa valoroasa de proteine si calciu. Probioticele din chefir sau iaurt contribuie la reglarea tranzitului digestiv si la sanatatea florei bacteriene intestinale. Nuci si seminte in cantitati moderate – bogate in micronutrienti, cu efecte benefice in functionarea optima a creierului si sitemului cardiovascular. Carne slaba (pui, vita) – folosita in prepararea supelor, ciorbelor si mancarurilor.