Ghidul Serviciilor
Car Moloz - Transport Moloz, Bucuresti
inapoi la firma 250 vizite
Poza Demolari
Foto

Demolarea unei case, anexe sau chiar demolarea unui gard nu se face dupa bunul plac al proprietarului, ci este nevoie de obtinerea unor autorizatii speciale de desfiintare constructii din partea organelor administratiei locale, indiferent ca vorbim de o demolare partiala sau totala.In mod simetric, autorizarea de demolare a unei constructii se da in aceleasi conditii ca si autorizatia de constructie, raportat la prevederile planurilor urbanistice, in conformitate cu dispozitiile legale care se aplica la momentul depunerii cererii.

Acte necesare pentru emiterea unei autorizatii de demolari Bucuresti si alte zone ale Romaniei (continut dosar):

Valabilitatea autorizatiei de demolari in Bucuresti si marile orase:

Prin termen de valabilitate se intelege, in conform cu prevederile Legii 50/1991 modificata prin legislatia subsecventa:

Durata executarii lucrarilor, adica perioada maxima necesara pentru realizarea efectiva a lucrarilor de demolare autorizate, se stabileste de catre emitentul autorizatiei de desfiintare, pe baza datelor inscrise in cerere – respectiv in anexa la aceasta – conform prevederilor documentatiei tehnice de desfiintare – D.T.A.D.

Termenul de valabilitate al autorizatiei de demolare care a expirat, inclusiv cel acordat prin prelungirea valabilitatii initiale, impune obligatoriu emiterea unei noi autorizatii de demolare in vederea finalizarii lucrarilor ramase de executat. Valabilitatea certificatului de urbanism, precum si a avizelor si acordurilor emise la prima autorizatie se poate mentine, cu conditia realizarii lucrarii in conformitate cu prevederile autorizatiei initiale.

Daca se intrerupe din variate motive efectuarea lucrarilor de demolare pe o perioada indelungata (peste limita de valabilitate a autorizatiei de desfiintare a constructiei), fara luarea unor masuri de conservare, continuarea lucrarilor ramase de executat se va putea face numai dupa emiterea unei noi autorizatii de demolare, care va avea la baza o documentatie tehnica intocmita in conformitate cu concluziile referatului de expertiza tehnica a lucrarilor executate pana in acel moment.

Autorizatiile de desfiintare a unei constructii, impreuna sau nu cu anexele acesteia, inclusiv actele de respingere a cererii pentru autorizarea executarii lucrarilor respective, au caracter public

Ele sunt puse la dispozitia publicului in doua moduri:

Legea 50/1991, actualizata in 2018, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii mai prevede si faptul ca autorizatiile de desfiintare constructii emise cu incalcarea prevederilor legale pot ca sa fie anulate de catre instantele de contencios administrativ. Anularea autorizatiilor de desfiintare poate ca sa fie ceruta, in conditiile legii, inclusiv de catre prefect, la sesizarea expresa a organelor de control ale Inspectoratului de Stat in Constructii. La momentul introducerii actiunii in instanta se poate solicita suspendarea autorizatiei de demolare si oprirea executarii lucrarilor, pana la solutionarea pe fond a cauzei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.