Ghidul Serviciilor
Care Zone Medical & Urban Spa
inapoi la firma 538 vizite
Poza Peeling-ul chimic
Foto

Ce este un peeling chimic?

Peeling-ul chimic reprezinta procedeul prin care se utilizeaza substante chimice ca acid hidroxi acetic, acid tricloracetic sau acidul glicolic pentru a indeparta straturile superficiale si distruse ale pielii si reintinerirea pielii imbatranite.

Cand poate fi aplicat un peeling chimic?

Tratamentul poate fi aplicat oricand exista o leziune care trebuie indepartata. Este mai bine sa se practice in timpul iernii. Limita minima de varsta este 13-14 ani. Limita maxima de varsta nu exista.

Ce puteti afla la o sedinta de evaluare pentru peeling chimic?

Zona injectata devine rosie, calda si dureroasa la palpare, aceste modificari mentinandu-se de la cateva ore la cateva zile, in functie si de materialul genetic al fiecaruia dintre noi. In aceasta perioada nu este indicat sa se administreze antiinflamatoare deoarece acestea pot anihila efectul agentului lipolitic.

Cum se aplica peeling-ul chimic?

 

Pielea este in prealabil tratata cu produse speciale de curatire sau supusa unei microdermabraziuni pentru a indeparta grasimile naturale situate la nivelul pielii. Apoi se aplica in staturi succesive acidul. Timpul de actionare a acidului este fie de dinainte bine stabilit iar la expirarea acestuia acidul se neutralizeaza si se indeparteaza produsul, fie atent monitorizat de doctorul dvs si acesta va hotara cand este nevoie de neutralizarea acestuia.

 

La ce sa va asteptati dupa aplicarea acestei metode?

Senzatia pe care o veti resimti este aceea a unei arsuri solare sau a unei arsuri de vant la nivelul fetei. Pielea este intinsa excesiv si daca se exagereaza mimica fetei se pot produce fisuri cu sangerari. Pielea trebuie lasata sa se vindece natural fara a grabi "cojirea". Daca nu se respecta aceste indicatii pot apare cicatrici severe.

 

Este dureros?

Puteti experimenta o senzatie de caldura si de intindere in functie de profunzimea peeling-ului. Doctorul poate plasa un ventilator in apropierea fetei dvs pentru a reduce aceste senzatii.

Cand se vad primele rezultate?

Veti observa aparitia unui tegument roz care se evidentiaza sub peeling. Este interzis sa se "ajute" procesul vindecarii prin grabirea eliminarii descuamarilor. In cateva saptamani coloratia roz va disparea, functie si de profunzimea peeling-ului.

 

Care sunt riscurile acestei proceduri?

 

Daca aveti herpes oral acesta trebuie tratat cu Acyclovir. Acest produs scade semnificativ riscul imprastierii infectiei virale. Daca aveti o acutizare a bolii in timpul perioadei de vindecare virusul se poate imprastia la nivelul fetei, rezultand cicatrici severe si permanente.Mare atentie la descuamare!

Pentru peeling-uri mai profunde este nevoie de mai multe saptamani pentru o refacere completa.

Hiperpigmentatia (coloratie excesiva a pielii) sau hipopigmentatia ( decolorarea pielii) sunt incidente posibile. Acestea sunt temporare.Infectia apare in cazuri exceptionale; trebuie ingrijite corespunzator eritemul si procesul de descuamare al pielii.Cicatricile pot apare doar in cazul in care nu sunt respectate ingrijirile post peeling.

 

Care sunt cele mai importante contraindicatii ale peeling-urilor chimice?

In cazul expunerii continue si sistematice la soare peeling-ul este contraindicat.Trebuie sa anuntati imediat medicul dvs daca aveti o eruptie herpetica. Herpesul acut, negii, istoric de cicatrici cheloide reprezinta contraindicatii absolute.Administrarea Accutane in ultimul an este de asemenea contraindicatie la aceasta procedura.Sarcina, perioada de alaptare, istoric de boli autoimune, tratamente prin iradiere sau chimioterapie, toate acestea reprezinte situatii in care peeling-ul trebuie evitat.Arsura solara sau de vant, pielea crapata, epilarea recenta cu ceara sau utilizand creme depilatoare sunt de asemenea situatii in care peeling-ul este contraindicat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.