Suntem constienti ca pretul este un factor esential in luarea oricarei decizii, mai ales cand vine vorba de viitoarea ta casa. Solutia noastra consta nu in a iti oferi un pret la m2, ci un cost personalizat, just. Pe aceste considerente, te rugam ne acorzi putina rabdare si sa citesti sectiunea dedicata tie si casei tale de lemn.
Pentru realizarea ofertei ne va fi necesar proiectul complet de arhitectura. Acesta va contine planuri, fatadele si cel putin prezentarea unei sectiuni verticale.Daca nu ai un proiect de arhitectura atunci ne poti trimite schite realizate de tine. Schitele trebuie sa includa suficiente informatii si dimensiuni. Folosindu-se de aceste detalii, proiectantii nostrii vor putea sa realizeze o simulare corecta a casei tale.Iti putem recomanda cu incredere un arhitect care “a mai lucrat cu lemnul”, in caz ca nu detii proiectul sau schitele complete.
FACTORI CARE POT INFLUENTA PRETUL UNEI CASE DIN LEMN
Este important sa stiti ca estimarea pretului se va efectua pe baza urmatoarelor criterii:
1. Locatia santierului:
In functie de accesul la santier, vom alege nivelul de prefabricare al casei tale de lemn. Daca putem realiza o prefabricare sporita, atunci automat timpii de montaj vor fi mai scurti, fapt care se va resimti asupra pretului. Pentru o prefabricare optima, accesul catre santier trebuie sa permita trecerea unui TIR de 18 metri lungime si 40 de tone greutate. Daca acest lucru nu este posibil, materialele vor fi transportate cu ajutorul unor mijloace de transport mai mici.
2. Arhitectura:
Consumul de material si manopera In sine sunt direct influentate de complexitatea sarpantei sau scurgerea eforturilor.
Este o casa din lemn mai ieftina decat una construita traditional (beton sau caramida)?
Da, luand In calcul durata de viata, casele de lemn corect construite sunt mai ieftine. Chiar daca grosimea peretilor si elementelor de sarpanta au aceleasi dimensiuni ca si in cazul ceor traditionale, economia de energie se va perpetua pe toata durata de viata a acestora.
Nu, desi are numeroase avantaje, o casa de lemn poate costa mai mult la achizitie decat o casa realizata pe o structura traditionala. In tari precum Italia sau Franta, casele pe osatura de lemn costa pana la 15-20% mai mult decat cele pe beton sau caramida.