Cresa Castelul Bucuriei este un loc special, al creativitatii si al armoniei, unde atentia pentru copii, sanatatea, joaca, dezvoltarea personala si spirituala sunt primordiale. Aici copilul tau va învata prin joaca, de la oameni pasionati de ceea ce fac, perseverenti si optimisti.
Cresa noastra este gândita si construita în cele mai mici detalii ca un cadru primitor, sigur si performant în procesul educativ al anteprescolarilor.
Scopul nostru principal il constituie realizarea si dezvoltarea unui sistem educational centrat pe copii si dezvoltarea lor armonioasa atat din punct de vedere fizic cat si psihic precum si familizarea inca de mici cu valorile crestine si a nevoii de cunoastere si protectie a mediului inconjurator.
Împreuna construim o comunitate de parinti implicati în dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a copiilor, având ca baza o comunicare permanenta si autentica între toti cei angrenati în aceasta minunata calatorie. Organizam întâlniri cu parintii unde sunteti invitati sa schimbati informatii si sa va ajutati unii pe ceilalti în cea mai frumoasa si provocatoare aventura a vietii, aceea de a fi parinte.
Primul, si cel mai important pas in educatia copiilor este acomodarea blanda a copiilor, crearea unui transfer corect de incredere de la parinte catre educatori, respectand ritmul fiecarui copil, astfel pastrand increderea ca el, copilul tau, este lasat aici cu oameni buni, blanzi si profesionisti, intr-un mediu sigur si securizant emotional pentru copil tau.
Desasemenea, am pregatit o gama variata de activitati pentru a-i sustine dezvoltarea armonioasa a personalitatii si, de ce nu, pentru a-i descoperi talentele: PIAN, DANS, DEZVOLTAREA INTELIGENTELOR MULTIPLE, nelipsite din programul saptamanal.
Copiii si parintii sunt implicati in: spectacole de teatru, petreceri, evenimente, actiuni caritabile, expozitii cu lucrarile copiilor, excursii, tabere de conectare etc.
Pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 1 si 3 ani, am pregatit un spatiu sigur si atractiv, cu jucarii diverse, toate potrivite vârstei si nevoilor celor mici, jucarii ce ajuta la dezvoltarea gândirii creative, a capacitatilor senzoriale, limbajului si chiar la a interactiona si a comunica între ei.
Noi stim ca timpul petrecut aici de cel mic are o puternica încarcatura afectiva si de aceea spatiul a fost special conceput astfel încât copii sa se joace împreuna, sa socializeze, sa se simta liberi, întelesi, iubiti si apreciati. Povestile, cartile vârstei lor îi îmbie din locuri cu acces permanent. Putem sta împreuna pe pernute si sa ne apucam de citit si povestit, pentru ca stim cât de important este rolul povestilor în viata copilului, dar si a noastra, a adultilor.
Copiii ies zilnic in curte si ne uimesc zilnic cu jocul, râsul si vocile lor cristaline.