Ne place sa povestim despre rutina noastra zilnica pe care am conceput-o respectând ritmul natural al copiilor folosind la maxim momentele lor de energie si cele de ritm mai domol si pastrând un numar minim de tranzitii de la o activitate la alta pentru a crea activitati care sustin momente de joaca imersiva.
Trecerea de la un moment al zilei la altul, se face prin ritualuri jucause (cântece, imitatul unor animale sau alte mini-joculete care stimuleaza interesul copiilor). Astfel, copiii învata sa fie responsabili si organizati (ex: strânsul jucariilor) cu usurinta si placere.
În Casuta, învatam despre tema saptamânii printr-o multitudine de experiente, atât practice, multisenzoriale, logico-matematice, creative, dar si kinestezice si muzicale.
De ce am ales o astfel de abordare?
Dezvoltarea potentialului nostru depinde de ceea ce învatam si de cum învatam. Inteligenta este o caracteristica fluida, nu fixa, de aceea experienta bogata si variata o amplifica. Expusi fiind unei game variate de oportunitati de învatare, automat o vom alege pe cea care ni se potriveste cel mai mult pentru o învatare eficienta.