Ghidul Serviciilor
Camera De Comert, Industrie Si Agricultura Buzau
inapoi la firma 8257 vizite
Poza Despre noi
Foto

Prezentarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Buzau Camera de Comert este o organizatie profesionala cu caracter patronal a comerciantilor si industriasilor, menita sa apere interesele lor specifice in fata autoritatilor si organizatiilor din tara si din strainatate si sa promoveze afacerile pe plan local , national si international.

Camera de Comert este o creatie specifica a economiei de piata si ea va functiona atata timp cat va exista acest tip de economie. Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Buzau functioneaza in temeiul Decretului - Lege nr. 139 /1990 privind Camerele de Comert si Industrie din Romania si a Hotararii Guvernului nr. 799/1990.

Camerele de Comert din Romania s-au infiintat in 1864 in principalele orase din tara, inclusiv in Buzau; in acea vreme Camera din Buzau apartinea de Camera de Comert din Braila, conform organizarii camerale de atunci. In 1886 se introduce denumirea " Camera de Comert si Industrie" si Camera din Buzau va trece in circumscriptia Camerei din Ploiesti.

Camera de Comert si Industrie Buzau exista efectiv, ca institutie autonoma, din 28 octombrie 1928. Ea a functionat intr-un local propriu " Palatul Camerei de Comert ", situat pe strada Ostrovului , cladirea fiind astazi sediul MIC IND S.A.Reinfiintate in baza Decretului - Lege nr. 139/1990, in care se spunea, printre altele : " Comerciantii...pot constitui in resedintele de judet camere de comert", Camerele de Comert, Industrie si Agricultura sunt organizatii neguvernamentale, non profit, apolitice si autonome, care apara, sprijina si reprezinta interesele agentilor economici din zona lor de jurisdictie. Din punct de vedere juridic ele sunt subiect de drept privat, nu de drept public. Prin urmare Camerele sunt institutii de interes public si nu autoritati publice.

In 1990, cand nimeni in tara aceasta nu stia cum se poate face practic trecerea de la o economie de stat, centralizata si planificata, la o economie privata, libera, de piata, la Buzau, ca si in alte orase ale tarii au aparut grupuri de initiativa care au reinfiintat fostele Camere de Comert si Industrie. Relansarea economiei private a constituit un fapt evident de pionierat.

Reconstruite ca organizatii nonguveramentale, autonome si bazate pe adeziunea voluntara a membrilor, Camerele de comert si industrie din tara noastra se dovedesc o structura novatoare pe plan mondial, apreciata in urma cu cativa ani de secretarul general de atunci al Eurochambres, Franz Friedrich, care sublinia: "Suntem uimiti de dezvoltarea unui sistem cameral foarte bine conturat. Cred ca imbinarea avantajelor oferite de statutul de camera de comert de interes public cu cele oferite de statutul de camera privata prin afiliere pe baze voluntare face din Romania un deschizator de drumuri, initiatorul unui nou model”. Actuala Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Buzau a fost creata in scopul de a actiona pentru tranzitia la economia de piata, consolidarea acesteia, libertatea comertului, industriei, agriculturii si serviciilor, libertatea circulatiei marfurilor si a capitalului, pentru exercitarea unui comert civilizat, in consens cu interesele consumatorilor.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau este o organizatie neguvernamentala, apolitica, de utilitate publica, cu caracter autonom, avand drept scop promovarea comertului, industriei, agriculturii si serviciilor pe plan intern si extern si sprijinirea comerciantilor romani in raporturile cu autoritatile si cu organisme specializate din tara si din strainatate.In climatul economic general, caracteristic perioadei de tranzitie spre economia de piata, activitatea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Buzau a devenit un catalizator esential pentru dezvoltarea economica, mai ales la nivel microeconomic, respectiv al agentilor economici.

Prin natura activitatilor pe care le desfasoara, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau a dobandit un rol important in procesul cresterii economice, avand atributii decisive in extinderea activitatilor de productie, agricultura, servicii si comert intern si extern, atat la nivel zonal, cat si national si international.C.C.I.A. Buzau reprezinta unul din organismele care si - au asumat rolul de promotor si sustinator al economiei de piata. Constituita din initiativa comerciantilor si industriasilor ca o necesitate confirmata, ea apara si promoveaza interesele comunitatii de afaceri.

Lucrand direct cu agentii economici, una din dimensiunile cele mai importante ale activitatii sale se plaseaza in universul microeconomic, ceea ce le permite sa fie in contact permanent cu problemele economiei si sa promoveze actiuni si masuri de constituire si dezvoltare a economiei de piata. Camera contribuie decisiv in procesul cresterii economice prin obiectivele majore pe care le urmareste si pentru realizarea carora activeaza cu consecventa, respectiv dezvoltarea mediului de afaceri, atragerea investitiilor straine, cautarea de parteneri straini, realizarea de parteneriate economice, restructurarea economiei, formarea comportamentului managerial si civic specific economiei de piata.

Camera functioneaza ca o organizatie reprezentativa si consultativa pentru agentii economici din teritoriu, asigura legaturi cu organisme similare straine, organizeaza misiuni economice, studii de prospectarea pietei, acorda sprijin in localizarea si contactarea de potentiali parteneri, firme sau organizatii de profil din tara si din strainatate, organizeaza cursuri de instruire si perfectionare pentru agentii economici.

Prin contractele de colaborare si relatiile amiabile pe care le are cu mass - media locale C.C.I.A. realizeaza mediatizarea activitatilor pe care le desfasoara, activitati menite sa vina in sprijinul agentilor economici. Tot in sprijinul lor, pentru o integrare rapida in economia de piata, Camera vine in intampinare prin activitatile pe care le organizeaza pe linie de pregatire profesionala.Actant si senzor sensibil al mediului economic local, C.C.I.A. Buzau sustine efectiv interesele operatorilor economici, si in mod deosebit pe cele ale membrilor sai, carora le ofera gratuit o gama diversificata de servicii specializate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.