Scurt istoric al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Satu Mare
Primele informatii despre implicarea Camerei de Comert in activitatea firmelor individuale si sociale satmarene apare in timpul dualismului austro-ungar cand acestea erau coordonate de Camera de Comert si Industrie din Debretin. Inmatricularile se faceau la Tribunalul Regal din Satu Mare, într-un registru comercial cu caracter public. Dupa actul istoric de la 1 Decembrie 1918, mai exact dupa eliberarea judetului Satu Mare de catre armata româna în aprilie 1919, activitatea acestor firme era coordonata de catre Camera de Comert si Industrie din Oradea. La 19 decembrie 1920 iau fiinta doua expozituri la Satu Mare si Sighet. Cea din Satu Mare va purta denumirea Expozitura Camerei de Comert si Industrie Oradea Mare în Satu Mare.Prin Jurnalul Consiliului de Ministri nr. 2473/1926 si Decretului Regal nr. 3802, publicat în "Monitorul Oficial" din 26 noiembrie 1926 ia fiinta Camera de Comert si Industrie Satu Mare.
Aceasta institutie publica, reprezentând interesele comerciantilor si industriasilor din judetele Satu Mare si Baia Mare a fost condusa pâna în anul 1927 de catre o Comisie intermediara având ca presedinte pe dr. Alexandru Racotzi Filip, mare industrias din Baia Mare. Aceasta comisie a avut menirea de a lua masurile pregatitoare demararii efective a activitatii Camerei, lucru petrecut la 4 noiembrie 1927. Sediul provizoriu al Camerei era situat în "Sala de lectura a Cercului Comerciantilor" din incinta Hotelului "Dacia". camera nr.14. Consiliul de administratie, având ca presedinte ales pe dr. Teofil Dragos, îsi desfasura sedintele în imobilul situat în strada Mihai Viteazul nr. 32.
Din 1931 Camera de Comert va avea sediu cu caracter permanent în edificiul situat în Piata Latinitatii, numita mai târziu Piata Trianon nr. 3 (azi Piata Pacii). În aceeasi cladire erau gazduite Scoala Superioara Comerciala si din anul 1936, Bursa de Marfuri.
In anii ocupatiei maghiare 1940-1944 activitatea Camerei a fost suspendata, reluandu-se dupa eliberarea judetului in octombrie 1944.Camerele de Comert si Industrie vor functiona pana la aparitia decretului nr. 74, publicat in "Monitorul Oficial" nr. 47 din 25 februarie 1949, cand atributiile acestora vor fi trecute Directiilor comerciale judetene noi infiintate.Camera de Comert, Industrie si Agricultura Satu Mare, s-a reinfiintat prin Actul de constituire semnat de membrii fondatori si autentificat de Notariatul de Stat al judetului Satu Mare cu incheierea de autentificare nr. 8387 din 7 august 1990.Reinfiintarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Satu Mare a fost recunoscuta prin Hotararea Guvernului României nr.799/1990, publicata în Monitorul Oficial nr.88 din 9 mai 1992, iar cadrul legal pe baza caruia se organizeaza si functioneaza Camera de Comert, este Decretul-lege nr.139 din 11 mai 1990, decret emis de Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala.Incepand din a doua jumatate a anului 1999, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Satu Mare functioneaza intr-un sediu modern situat in strada Decebal nr.4.