Ghidul Serviciilor
Darin, Centrul Medical De Recuperare Bucuresti
inapoi la firma 361 vizite
Poza Psihoterapie
Foto

 PSIHOTERAPIA este un domeniu interdisciplinar, situat la granita dintre medicina si psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzator, deliberat, planificat, prin mijloace si metodologii stiintifice avand un cadru clinic si teoretic centrat pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburari mintale sau stari de suferinta, comportamente disfunctionale etc. Psihoterapia este o relatie interpersonala intentionat utilizata de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viata.

     Participarea in cadrul GRUPULUI DE STIMULARE COGNITIVA reprezinta o activitate deosebit de instructiva si placuta pentru copiii aflati in stadii de dezvoltare psiho-motorie asemanatoare.

 

     GRUPURILE DE STIMULARE COGNITIVA sunt alcatuite din 2 - 6 copii, structurate pe niveluri de varsta: 1 - 2 ani, 2- 4 ani, 4 - 6 ani; in cadrul acestora sunt satisfacute sau stimulate curiozitatea copiilor si nevoia lor de cunoastere prin situatii spontane, naturale, cu o structura lejera care nu obliga copilul la o invatare "ca la scoala".

     GRUPUL DE STIMULARE COGNITIVA ofera copiilor posibilitatea de a invata lucruri noi sau de a le consolida pe cele deja existente, participand la diferite jocuri specifice nivelului sau de dezvoltare.

     Trebuie sa nu uitam ca jocul, desi nesemnificativ pentru adulti, este esential pentru copii, fiind principala modalitate prin care ei invata si isi dezvolta gandirea!

     Perioadele prescolara si scolara sunt caracterizate de un ritm rapid al achizitiilor intelectuale si al dezvoltarii gandirii la copil. Copilul este intr-o explorare continua, el cerceteaza cu interes mediul inconjurator si emite concluzii pe baza a ceea ce vede, aude, miroase, manipuleaza, simte. De cele mai multe ori concluziile emise de copii sunt amuzante pentru adulti, insa trebuie inteles faptul ca pentru el este un lucru foarte important si serios. Modalitatile prin care un copil emite niste concluzii sunt diferite de rationamentele adultilor si de aceea ei au mare nevoie de explicatii.

 

     Curiozitatea copilului este un semn de evolutie a gandirii. Daca aceasta curiozitate este acceptata si satisfacuta de adulti, atunci copilul se va simti liber si incurajat sa puna intrebari si va avea incredere ca parintii si ceilalti adulti din jurul sau il vor indruma corect spre rezolvarea problemelor sale. In schimb, daca aceasta curiozitate este ignorata sau luata in ras, atunci copilul se poate bloca si risca sa devina neincrezator in capacitatea sa de intelegere si cunoastere sau poate sa inceteze sa mai puna intrebari, ceea ce ii poate incetini sau intrerupe procesul de dezvoltare a gandirii.

 

  DESCRIEREA ACTIVITATIILOR

Desfasurate de psihologii Centrului Medical de Recuperare DARIN :

     CONSILIERE PSIHOLOGICA

     PSIHOLOGIE CLINICA

     IN CADRUL LOGOPEDIEI CLINICE:

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.