Ghidul Serviciilor
Clinica Medicala Oculus-Bucuresti
inapoi la firma 35411 vizite
Poza Chirurgia Refractiva
Foto

Tehnica LASIK 

 

In operatia Lasik se efectueaza la inceput un volet cornean extrem de subtire, de 100-120 microni, care se indeparteaza partial, dupa care se aplica laserul excimer, apoi se reaplica la loc voletul cornean. Avantajul acestui volet este acela ca nu mai trebuie dezepitelizata corneea, cicatrizarea postoperatorie fiind mult mai rapida si fara dureri, precum si avantajul unei stabilitati in timp mai mare a tesuturilor in zona interverventiei si, deci, a refractiei postoperatorii.      

 Lasik-ul se recomanda in cazul miopiilor mai mari (pana in 6-7dioptrii) associate sau nu cu astigmatism, dar in ultima vreme a inlocuit aproape in intregime tehnica PRK, chiar si in miopii foarte mici, datorita avantajelor mai sus amintite.De asemenea se recomanda si in hipermetropiile de pana 3-4 dioptrii,( cu sau fara astigmatism ),la fel si in astigmatismul simplu de 2-3 dioptrii. In toate cazurile este foarte importanta grosimea corneei, care nu trebuie sa fie mai mica de 500-510 microni.       

 Nu necesita lentila de contact terapeutica postoperatorie, nici pansament.       

Operatia se efectueaza in clinica noastra sub anestezie locala cu picaturi, la ambii ochi in aceasi sedinta.      

Vederea se recupereaza inca din prima zi postoperator, pacientul putand vedea bine fara ochelari chiar la scurt timp dupa operatie, dar o stabilitate completa a refractiei se realizeaza cam la patru luni.

In clinica noastra se efectueaza si tehnica LASEK, care  este o combinatie intre LASIK si PRK. Acesta consta in decolarea epiteliului cornean, aplicarea laserului, apoi in reasezarea epiteliului. Necesita lentila de coantact 2-3 zile. 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.